Backtalangen Wilma Carlsson slutar
Publicerad: 2017-10-16
Dam
Ett tufft beslut jag var tvungen att ta

Brynäs talangfulla back Wilma Carlsson har tagit beslutet att sluta med ishockeyn. Det är kombinationen med ishockey på högsta nivå och studier på ekonomiprogrammet som Wilma inte längre kan få att fungera.

-Det blir för svårt att hinna med skolan. Därför slutar jag med ishockeyn. Ett tufft beslut jag var tvungen att ta, berättar Wilma.

Sextonåringen som bedömdes som ett stort löfte på backsidan hann med drygt åttio matcher i SDHL. Dessutom var hon bland annat med och plockade hem en guldmedalj i ungdoms-OS 2016. I det guldlaget fanns för övrigt även brynäsforwarden Fanny Brolin med.

{!B}

Wilma Carlsson under en match mot SDE tidigare på säsongen.

-Jag kommer att sakna gemenskapen i laget och miljön. Men jag ska gå på så många matcher jag kan och heja fram tjejerna. Dessutom kommer jag att fortsatt ha koll på Lucas, säger Wilma. Lucas det är backen med nummer 23 i herrlaget. Samma nummer som Wilma spelade med faktiskt. En händelse som såg ut som en tanke.

-Jag tappar en bra back och dessutom en mycket lovande back samt en god lagkamrat. Men det är bara att lyfta på hatten för att en sån ung tjej tar ett så moget och bra beslut. De här tjejerna blir ju inte rika på sin sport. Så jag förstår att hon måste se till sin framtid, säger lagets tränare Åke Lilljebjörn.

{!A}

-För hockeyn är det förstås väldigt synd. Vi har redan nu ont om backar och det är inte lätt att värva något nytt. Det är inte heller billigt. Men jag får leta så får vi se vad jag kan hitta. Vi kan ju inte gärna åka runt och spela med fem backar. Det är absolut för tunt, säger Lilljebjörn.

-En duktig ung back med tålamod som inte blev stressad på isen. Hon var lätt att spela med och tog bra beslut, kommenterar backkollegan Caroline Markström.

Sportreporter Peter Mansson