Adam Brodecki får rookiekontrakt med Brynäs A-lag
Publicerad: 2014-04-30

Adam Brodecki är ytterligare en av Brynäs IF:s unga, lovande juniorer som nu får ett rookiekontrakt med A-laget inför nästa säsong. Adam Brodecki och Brynäs IF har kommit överens om ett kontrakt på två år.

Brynäs IF har gjort klart med ytterligare en junior inför kommande säsong. Det är forwarden Adam Brodecki som nu får ett rookiekontrakt på två år.
– En till av våra duktiga juniorer som får ett rookiekontrakt, säger Micke Sundlöv, sportchef i Brynäs IF. Adam har redan visat under ett antal matcher i vinter att han kommer att vara med och slåss om en ordinarie plats A-laget. En irrationell spelare som ska bli grymt intressant att följa.

Adam Brodecki (180/73) är född 1995 och har IK Waxholm som moderklubb. Han kom till Brynäs och hockeygymnasiet från SDE HF inför säsongen 2011/2012. Adam hade då spelat i Stockholms TV-pucklag och även gjort landslagsdebut i Team 16. Under sin första säsong i Brynäströjan spelade Adam i Brynäs J18 men fick även debutera i Brynäs J20. Han fortsatte med spel i landslagets Team 17 under hela säsongen. Säsongen 2012/2013 avancerade Adam till Brynäs J20 och landslagsspel med Småkronorna. Under den gångna säsongen fortsatte Adam i Brynäs J20 och debuterade även i A-laget och SHL den 1 november 2013 borta mot HV71. Första målet i SHL gjorde Adam mot Luleå borta den 30 januari 2014.

Adam har sedan han debuterade i landslagssammanhang spelat 35 landskamper i Team 16, Team 17 och Småkronorna. Han har vunnit TV-pucken med Stockholms TV-pucklag och vunnit SM-silver och guld i SDE HF U16. I Brynäströjan har Adam vunnit guld med Brynäs J18 och brons med Brynäs J20. Under den gångna säsongen har Adam varit med i A-truppen 18 gånger och gjort ett mål i SHL.
– Det känns fruktansvärt bra. Det har varit en dröm sedan barnsben att få spela i SHL och framför allt i Brynäs IF, säger Adam Brodecki. Jag är otroligt glad att jag får stanna i Brynäs IF, och jag ser fram emot de här två åren i A-laget.

Brynäs IF