Boqvists måltorka över när Brynäs vann borta mot Luleå
Publicerad: 2019-01-31
Herr
Brynäs vände matchen i den andra perioden och sköt in tre mål inom loppet av fem minuter - och vann mot Luleå med 3-2.

Brynäs besökte Luleå under torsdagskvällen i Coop Norrbotten Arena.

Bara 20 sekunder efter nedsläpp åkte Jesper Boqvist fram och sköt ett skott på mål - som Niklas Rubin i Luleåkassen rädda.

Båda lagen skapade bra chanser. Men med en snål skottstatistik på 6-3 blev den första perioden mållös.

Brynäs började bra i andra, stor del av de första minuterna spenderades i offensiv zon.

Men istället var det Luleå som efter 4.31 tog ledningen med 1-0 via Carl Mattsson.

Brynäs hade därefter flertalet lägen att kvittera - och efter 11.31 spelat fick de ett powerplay.

Med 8 sekunder kvar av utvisningen kvitterade Brynäs till 1-1 via Joel Kellman när en sargstuds letade sig fram bredvid målburen som Kellman enkelt kunde peta in.

Mindre än två minuter senare bröt Boqvist en elva matcher lång måltorka och sköt in 2-1 till Brynäs.

Efter kvitteringen av Kellman samt ledningsmålet av Boqvist så skapade Brynäs ännu mera tryck och en utökad ledning var inte långt borta.

Det var då Alexander Bjurström och Emil Forslund kom i ett två-mot-ett-läge. Bjurström la en pass bakom ryggen på Luleåbacken Erik Gustafsson - och Forslund gick på direktskott och sköt in 3-1 till gästerna.

Brynäs hade vänt matchen från ett 0-1 underläge till en 3-1 ledning inom loppet av fem minuter.

-Jag tycker vi förtjänar våra mål. Jag tycker vi gör en jättebra period, sa Kellman till Cmore i den andra periodpausen.

Och fortsätter:

-Vi sätter bra forecheck på Luleå och får ned mycket puckar och långa anfall. Jag tycker vi har tre välförtjänta mål.

I den tredje och sista perioden spelade lagen aningen jämnare.

Brynäs hade de första tio minuterna ett lugn i sitt spel. Luleå var trots det stundtals nära att reducera.

Efter två numerära överlägen och en timeout kom reduceringen med tre minuter kvar av matchen - och med två minuter kvar på klockan plockade de målvakten och drev på hårt för en kvittering.

Men Brynäs vann matchen med 3-2 och plockade med sig tre poäng hem till Gävle.

MATCHFAKTA

Luleå-Brynäs 2-3 (0–0, 1-3, 1-0)

Första perioden: -

Andra perioden: 1-0 (4.31) Carl Mattson (Einar Emanuelsson, Joonas Jalvanti), 1-1 (13.23) Joel Kellman (Nicklas Danielsson, Jesper Boqvist) spel fem mot fyra, 1-2 (15.01) Jesper Boqvist (Niclas Lundgren), 1-3 (18.29) Emil Forslund (Alexander Bjurström, Tomi Sallinen)

Tredje perioden: 2-3 (17.03) Nils Lundkvist (Jesper Sellgren, Jack Connolly)

Skott: 6-3, 6-13, 15-1. Totalt: 27-17.

Publik: 5 043