• Huvudsponsorer

Robin Danielsson ny målvaktstränare i Brynäs IF

8 maj 2019 10:30
Robin Danielsson, Brynäs IF
Brynäs

Brynäs IF har gjort klart med en ny målvaktstränare.

Robin Danielsson har skrivit på för tre år.

— När jag fick den här möjligheten var det inte ens något att tveka på och jag ville hoppa på tåget direkt, säger 32-åringen.


Ursprungligen från Mörrum, via Oskarshamn och AIK.

Och nu Gävle och Brynäs IF.

Robin Danielsson har skrivit på för tre år som målvaktstränare.

— Vi har tagit reda på mycket om hans kunskap och hur han är som person. Vi har träffat honom i flera möten och vi känner att han är rätt person för oss. Han har gjort det mycket bra i sina tidigare föreningar, säger sportdirektör Andreas Dackell.

Varför treårskontrakt?

— Vi är inne i en treårsplan och försöker harmonisera det med våra kontrakt i ledarstaben så vi får kontinuitet för att jobba mot de mål vi i slutändan vill nå. Det tänket har vi kring alla ledare.

Danielsson har redan inlett arbetet i Brynäs. Han kommer ha ett helhetsansvar kring målvaktssidan i föreningen och jobba med båda representationslagen, med juniorlagen samt med hockeygymnasiet.

— Det känns jättebra. Han är suverän med personen och vi har hört runt med många målvakter som haft honom. Han jobbar utifrån målvaktens egenskaper och hjälper individen på bästa sätt, säger ”Dacke”.

Danielssons relation till Brynäs började egentligen när han för första gången blev målvaktstränare på seniornivå. Hemma i division 1-laget Mörrum GoIS var nämligen Brynäsikonen Pär Djoos huvudtränare. Säsongen efter tog Danielsson klivet till Oskarshamn i hockeyallsvenskan och efter fyra säsonger i Småland flyttade han till AIK inför säsongen 2016/17. Parallellt med sitt arbete i klubblag är han även målvaktstränare i det danska U18-landslaget.

— Det är en ny nivå för mig och det gäller att ha öppna sinnen. Dialogen mellan mig och spelarna tycker jag är extremt viktig. Att ha en bra dialog och att målvakterna ska känna sig trygga och veta att det finns någon som backar upp dem, är där för dem och stöttar dem, säger Danielsson.

Hur känns det att bli en del av Brynäs IF?

— Det känns grymt det här. Helt perfekt. Ett steg uppåt i karriären och att få komma till en så anrik förening som Brynäs är, det känns kanon. Sen finns det en fantastisk kultur och historia på målvaktssidan som jag är djupt imponerad av, och jag vill vara med och bygga vidare på den.

32-åringen känner huvudtränare Magnus Sundquist sedan tidigare. De två har mött varandra många gånger när Magnus varit tränare i Tingsryd och Robin i Oskarshamn och AIK.

— Jag har länge velat jobba med Magnus. När vi mötte Tingsryd som han var i då så hade de alltid ett starkt försvarsspel och att få jobba med en tränare som honom kändes väldigt lockande, säger Danielsson och fortsätter:

— När jag fick den här möjligheten var det inte ens något att tveka på och jag ville hoppa på tåget direkt. Jag kände bara att nu kör vi.