Persson öppnade målkontot när Brynäs vann hemma mot serieledaren
Herr
Brynäs vann hemma mot Luleå med 5-1.

Under torsdagskvällen tog Brynäs emot Luleå i Monitor ERP Arena.

Före nedsläpp uppmärksammades en riktig trotjänare för klubben, Niclas Andersén - som passerat 400 matcher för Brynäs.

11.34 spelat av matchen så drabbades Luleå av en utvisning - då tog Brynäs ledningen med 1-0 via Anton Rödin.

14.27 var det istället Brynäs som drabbades av en utvisning - men ingen utdelning för Luleå där.

Och inför första pausvilan stod det ännu 1-0 på tavlan.

I den andra perioden utökade Brynäs sin ledning till 2-0 via Greg Scott. Han assisterades av Andersén och Rödin.

Nästa mål kom först 13 minuter in i tredje perioden, det var när John Persson gjorde sitt första mål i Brynäströjan - och utökade vår ledning till 3-0. Dessutom utan assist.

Luleå lyckades trots allt få till en reducering - med tre och en halv minut kvar av perioden.

Därefter plockade Luleå målvakten - då sköt Rödin in 4-1 i öppen kasse och blev tvåmålsskytt.

Och med en minut kvar av matchen passade Daniel Mannberg fram till en fri Jaedon Descheneau som sköt in 5-1 - som även blev slutresultatet.

MATCHFAKTA

Brynäs–Luleå 5-1 (1-0, 1-0, 3-1)

Första perioden: 1-0 (13.34) Anton Rödin (Emil Molin, Nicklas Danielsson) spela fem mot fyra

Andra perioden: 2-0 (11.15) Greg Scott (Niclas Andersén, Anton Rödin)

Tredje perioden: 3-0 (13.05) John Persson, 3-1 (16.34) Petter Emanuelsson (Filip Hållander, Daniel Sondell) spel fem mot fyra, 4-1 (18.02) Anton Rödin (Nicklas Danielsson) mål i öppen kasse, 5-1 (19.03) Jaedon Descheneau (Daniel Mannberg, Eric Norin)

Skott: 8-3, 5–13, 8-15. Totalt: 21-31.

Publik: 5 034