Wakefields hattrick ledde Brynäs till seger
Publicerad: 2018-12-05
Jennifer Wakefield gjorde hattrick och ledde Brynäs till seger mot SDE med 6-2.

Onsdagens drabbning mellan Brynäs och SDE skulle till att bli mycket spännande när Gävlelaget siktade in sig på en tredje raka vinst.

Redan i den första minuten kom Andrea Cordoba i ett friläge, men missa.

När fem minuter av den första perioden var gången så hade Brynäs två spelare på utvisningsbänken, men det numerära underläget spelade de av utan några farligare chanser från SDE.

När lite mer än halva perioden var gången kom Cassandra Vilgrain i ett friläge och sköt in 1-0 till Brynäs.

2.20 in i den andra perioden utökade Brynäs ledningen till 2-0 genom Fanny Brolin. Och bara två minuter senare utökade de ytterligare till 3-0 via Jennifer Wakefield.

14.04 reducerade SDE till 1-3.

Men det dröjde inte länge innan Brolin åter igen gjorde mål - denna gång spel fem-mot-fyra och ställningen var 1-4 på tavlan till Brynäs inför periodvila.

I den tredje perioden sköt Wakefield in 5-1 till Brynäs efter bara 25 sekunder.

Men 15 sekunder senare reducerade SDE till 2-5.

Efter sex minuter spelat av den tredje perioden kom Wakefield för tredje gången och utökade Brynäs ledning till 6-2 som även blev slutresultatet.

På tre matcher sedan comebacken har det nu blivit åtta poäng för Kanadensiskan, varav ett hattrick.

Nu på lördag den 8 December klockan 11:00 är nästa hemmamatch för damerna, även då mot SDE.

SDE-Brynäs 2-6 (0–1, 1-3, 1-2)

Första perioden: 0-1 (13.27) Cassandra Vilgrain

Andra perioden: 0-2 (2.20) Fanny Brolin (Jennifer Wakefield, Ivana Bilic), 0-3 (4.37) Jennifer Wakefield (Erika Grahm, Ivana Bilic), 1-3 (14.04) Leanne Ganney (Kayleigh Hamers, Julie Zwarthoed), 1-4 (17.57) Fanny Brolin (Ivana Bilic, Erika Grahm) spel fem mot fyra

Tredje perioden: 1-5 (0.25) Jennifer Wakefield, 2-5 (0.40) Agnes Wilhelmsson, 2-6 (5.58) Jennifer Wakefield

Skott: 12-7, 10-12, 11-11. Totalt: 33-30.