Klara för semifinal efter säker seger
Publicerad: 2020-02-22
Seger 0-4 i den första kvartsfinalen följdes av seger 8-3 i den andra inför 630 åskådare i Monitor ERP Arena. 2-0 i matcher mot SDE och därmed är Brynäs klara för semifinal i SDHL.

Brynäs fick en drömstart i den första perioden när Michela Cava nätade efter bara 1.16 spelat.

Efter 7.07 drog Brynäs på sig en utvisning och i boxplay var Erika Grahm på hugget och snodde åt sig pucken och satte dit 2-0 i ett friläge. Detta efter 7.55 på klockan.

Ca 50 sekunder senare reducerade SDE i sitt powerplay.

Brynäs hade främst spelövertaget men skapade inte så många riktigt vassa chanser. 2-1 stod sig till paus.

I den andra perioden vek Erika Grahm in mot mål och tryckte in pucken vid första stolpen vilket gav hemmalaget 3-1. Detta efter 3.32.

Spelet böljade fram och tillbaka och SDE kom tillbaka och reducerade efter 11.22. Resultatet 3-2 där.

Men Erika Grahm var inte nöjd med två, utan dryga minuten senare satte hon dit 4-2 efter flera returer där pucken till slut gick in och därmed hattrick för kaptenen.

Bara 20 sekunder senare reducerade SDE på nytt efter ett fint pass över och direktskott in i mål. 4-3 och då valde Brynästränaren att ta timeout.

Efter den rasade målen in för hemmalaget. Lara Stalder gjorde 5-3 efter en rörig situation framför SDE-målet när 13.45 spelats. Samma Stalder trycker dit en retur fyra minuter senare och efter 18.24 gör Michela Cava sitt andra mål.

7-3 var ställningen inför den tredje perioden efter en period där spelet gick fram och tillbaka ett tag men där Brynäs tog över efter sin timeout.

I den tredje perioden gör Katerina Mrazova 8-3 i powerplay genom ett slagskott från blå. I övrigt spelades matchen mest av i tredje och Brynäs kunde ta en komfortabel seger.

I och med segern är Brynäs klara för semifinal mot Luleå där den första av fem spelas i Monitor ERP Arena onsdag den 26 februari 19.00.

Brynäs — SDE 8-3 (2-1, 5-2, 1-0)

Första perioden: 1-0 (01.16) Michela Cava (Johanna Olofsson), 2-0 SH1 (07.55) Erika Grahm, 2-1 PP1 (08.46) Savine Wielenga (Julia Yetman, Kelly Murray).

Andra perioden: 3-1 (3.32) Erika Grahm (Johanna Olofsson, Katerina Mrazova), 3-2 (11.22) Leanne Ganney (Julie Zwarthoed, Kayleigh Hamers), 4-2 (12.34) Erika Grahm (Katerina Mrazova), 4-3 (12.54) Leanne Ganney (Kayleigh Hamers, Julie Zwarthoed), 5-3 (13.45) Lara Stalder (Erika Grahm, Katerina Mrazova), 6-3 (17.57) Lara Stalder (Erika Grahm, Katerina Mrazova), 7-3 (18.24) Michela Cava (Emma Murén, Denisa Krizova)

Tredje perioden: 8-3 PP1 (2.54) Katerina Mrazova (Lara Stalder, Maja Nylén Persson)

Skott: 38-20 (15-5, 13-8, 10-7).

Utvisningsminuter, Brynäs: 4x2. SDE: 4x2.

Domare: Katarina Timglas, Thomas Mccarthy

Publik: 630, Monitor ERP Arena.