Bill Sweatt snabbast i SHL
Publicerad: 2014-11-27

Vi har sett det med våra egna ögon, men nu finns det även bevisat. Bill Sweatt är bland de snabbaste på isen av spelarna i SHL. Det här står klart efter att Brynäs IF som sista lag fick prova på ”200 meter hockey”. Sluttiden? 200 meter med puck och klubba på 24,58 sekunder.

”200 meter hockey” är en tävling där deltagarna ska ta sig runt en 200 meter lång bana på is, tillsammans med puck och klubba samt klara av några hinder på vägen. Tävlingen är öppen för sponsorföretag till SHL-klubbarna där det vinnande sponsorföretaget kvalificerar sig till riksfinal.

I samband med lördagens hemmamatch då Brynäs möter Leksand, kommer ”200 meter hockey” avgöras för Brynäs deltagande sponsorföretag. För att allt ska vara i tipp topp till dess fick Brynässpelarna testköra banan. Alla lag i SHL har fått testa på och resultaten har noga kontrollerats och protokollförts. Brynäs IF var den sista föreningen att prova på sin bana, och efter att sista spelaren kört, visar det sig att vår egen Bill Sweatt var snabbast av alla som åkt. Resultatet blev 24,58 sekunder, och därmed slog han Johannes Salmonson i Linköping HC som hittills haft den snabbaste tiden med 24,69 sekunder.

Brynäs IF topp tre på 200 meter hockey

  1. Bill Sweatt, 24,58 sekunder
  2. Sondre Olden, 24,76 sekunder
  3. Daniel Brodin, 26,11 sekunder.

Missa inte den rafflande tävling på lördag då Brynäs IF:s sponsorer gör upp i finalheatet på Gavlerinkens is.

Läs mer om 200 meter hockey

Brynäs IF