Brynäs vände 0-2 underläge till seger i förlängningen
Brynäs vann borta mot Linköping med 3-2.

I den första perioden var det ett böljande spel mellan Brynäs och Linköping.

11.07 drabbades vi av en utvisning - men den spelades av utan några farligare lägen från LHC.

Inför första periodpaus var matchen ännu mållös.

I den andra perioden hade Brynäs lägen att göra matchens första mål i två olika powerplay.

Men istället var det Linköping som i ett numerärt överläge tog ledningen efter 17.11 spelat.

Inför andra pausvilan stod det 1-0 på tavlan till hemmalaget.

I den tredje och sista perioden utökade Linköping sin ledning till 2-0 - åter igen i powerplay.

Men sånär två minuter senare spräckte Nicklas Danielsson LHCs nolla och reducerade till 1-2.

16.51 kvitterade Brynäs till 2-2 via Anton Rödin och matchen togs till förlängning.

Väl där avgjorde Tomi Sallinen - assisterad av Danielsson och Victor Söderström.

Brynäs vann matchen med 3-2.

—Det var starkt att ta oss samman i sista perioden. Vi såg lite trötta ut i andra, men vi får energi när vi gör 1-2 och det var skönt att vända det här, sa Mikael Holmqvist till Cmore efter matchen.

MATCHFAKTA

Linköping-Brynäs 2-3 (0-0, 1-0, 1-2, 0-1)

Första perioden: -

Andra perioden: 1-0 (17.11) Broc Little (Henrik Törnqvist) spel fem mot fyra

Tredje perioden: 2-0 (9.41) Patrik Lundh (Andrew Gordon, Adam Helewka) spel fem mot fyra, 2-1 (12.07) Nicklas Danielsson (Victor Söderström, Anton Rödin), 2-2 (16.51) Anton Rödin (Jonathan Sigalet, Nicklas Danielsson)

Fjärde perioden: 3-2 (4.34) Tomi Sallinen (Nicklas Danielsson, Victor Söderström)

Skott: 10-5, 7-8, 11-11, 0-1. Totalt: 28-25.

Publik: 7 724