Söndag Sön 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Söndag Sön 6 November Nov
Onsdag Ons 16 November Nov
Fredag Fre 18 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Onsdag Ons 30 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Idag 2 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Söndag Sön 11 December Dec
Tisdag Tis 20 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Tisdag Tis 27 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan

Uttalande gällande incidenten på bortasektionen under SHL-matchen mot Örebro

28 september 2022 10:40
Brynäs IF, uttalande
Brynäs

Angående incidenten involverande Brynässpelare på bortasektionen under tisdagens SHL-match mot Örebro.


Under tisdagens SHL-match mot Örebro sågs två av våra damspelare i bortaklacken. De var iklädda motståndarlagets färger och betedde sig även på ett olämpligt sätt. Spelarna i fråga tillhör Brynäs organisation, en i vår SDHL-trupp och en i vårt damjuniorlag.

Det agerande som visades upp av spelarna är inte förenligt med hur vi vill att representanter för Brynäs IF ska bete sig och vi ser allvarligt på händelsen. Vi som organisation har ett ansvar gentemot våra supportrar, partners, våra egna anställda, våra spelare och ledare samt vårt varumärke.

– Om man representerar Brynäs IF förväntar vi oss att man stolt bär vårt klubbmärke och under sin tid här agerar på ett professionellt sätt. Dessa spelare har visat på dåligt omdöme och de har informerats om att beteendet inte är acceptabelt. De är också själva väldigt ångerfulla kring det som hänt, säger klubbdirektör Håkan Svedman.

Om man agerar på ett olämpligt sätt följer också konsekvenser. Båda har misskött sig men vi ser också att deras beteenden under tisdagskvällen har skiljt sig åt. Vi som organisation vill vara en plats där människor får utrymme att växa, där det är accepterat att göra misstag och att lära sig. Vi har också tagit i beaktning spelarnas unga ålder. Därför kommer en spelare att stängas av från matchspel med Brynäs IF i två veckor och en spelare stängas av från matchspel i fyra veckor.

– Båda spelarna är en del av Brynäs IF och för oss är det viktigt att de båda känner en del av den gemenskap och sammanhållning som vi vill ska genomsyra vår förening så den vill vi inte ta ifrån dem. Däremot kommer de inte att få spela matcher under en tid och det ser vi som en lämplig konsekvens för deras agerande, säger Svedman.

– Vi har pratat med spelarna, deras familjer och med deras lagkamrater. Alla är införstådda med det som hänt och att så här gör man inte i Brynäs IF. De har bett om ursäkt för sitt agerande och är väldigt ångerfulla. De är helt med på att de har betett sig på ett sätt som vi inte accepterar, säger SDHL-tränare Filip Eriksson.

Eventuella frågor hänvisas till kommunikationschef Martin Löf Nyqvist.