• Huvudsponsorer

Samuel Asklöf förlänger kontraktet med moderklubben

4 december 2018 19:00

Samuel Asklöf stannar i Brynäs.

Den egna produkten har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med klubben.

— Jag tog mitt första skär här. Hur kul som helst, säger 20-åringen.


Tillförordnade sportchefen Andreas Dackell fortsätter att vara aktiv kring utformandet av Brynäs spelartrupp. Under tisdagen så förlängde han kontraktet med en av klubbens egna produkter.

Samuel Asklöf har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt som sträcker sig över säsongen 2020/21.

— Vi ser potentialen i Samuel. Han växer in i SHL mer och mer hela tiden och vi ser en ljus framtid för honom i Brynäs. Han är dessutom en Gävlekille som är fostrad i klubben, säger ”Dacke” och fortsätter:

— Han har tagit kliv den här säsongen, inte minst de senaste veckorna. Både med laget men också individuellt. En härlig karaktär som alltid ger 100 procent.

Asklöf själv om att förlänga med sin moderklubb:

— Jag tog mitt första skär här. Jag vet inte ens när det var, sen började jag i Björnligan någon gång. Sen har det bara fortsatt och nu är jag här. Det här blev klart idag och det känns jättebra. Hur kul som helst, säger 20-åringen.

Asklöf har tagit en plats i startuppställningen den här säsongen och cementerat sig som center i fjärdekedjan. Han snittar 9.15 minuter i speltid och har gjort två (1+1) poäng på 20 matcher.

— Det känns bättre att spela som center. Där är jag stabilare och mer trygg. Nu ska jag ta nästa steg och kunna bidra mer framåt också. Jag är absolut inte missnöjd med den roll jag har men i framtiden vill jag ta nästa steg i hierarkin, säger Asklöf.

Just poängproduktion är något som även tf. sportchef tror att Brynäsfansen kan få se av Asklöf i framtiden.

— Han har kvalitéer att producera poäng. Det har han gjort i juniorsammanhang och det tror vi kommer även i A-laget framöver, säger Dackell.