• Huvudsponsorer

Brynäs IF värvar hem Niclas Andersén

23 april 2018 17:35
Herr

Idag har Brynäs IF gjort klart med en överenskommelse för tre säsonger med spelaren och hemvändaren Niclas Andersen.


Niclas Andersén, född 1988 kommer närmast från klubben Jokerit och spel i KHL. Niclas har tidigare spelat 6 säsonger och 330 matcher för Brynäs IF och är för många Brynäsare och i hockeysverige en välkänd spelare. Han kom till Brynäs IF inför säsongen 2007/2008 och var sedan med och tog föreningens 13:e SM-guld säsongen 2011/2012. Niclas Andersen var även kapten för Brynäs IF under säsongen 2014/2015.

-Det känns givetvis väldigt bra att vi åter lyckats knyta till oss Niclas till Brynäs IF. Niclas har en bra karaktär och är en Brynäsprofil och med hans inträde i laget så blir vårt lag ännu stabilare defensivt men vi vet också att Niclas har offensiv kvalité när så tillfälle ges, berättar Stefan Bengtzén sportchef Brynäs IF.

Niclas Andersén är nyligen hemkommen till Sverige efter tre säsonger av spel utomlands.

-Det känns fantastiskt roligt, jag har alltid haft en önskan om att få spela med Brynäs IF igen, men det är flera delar som ska passa in. Jag som spelare ska leverera på hög nivå och det ska passa in med övriga lagbygget för klubben, det känns verkligen fantastiskt att få återvända hem till Gävle och Gavlerinken igen, säger Niclas Andersén.

-Jag har längtat till Gävle som stad, alltid trivts väldigt bra här och har många fina vänner i både inom hockey men också utanför sporten. Vi har ju haft huset kvar så jag har varit återkommande så snart vi varit hemma i Sverige och nu känns det härligt att vara tillbaka på riktigt, berättar Niclas.

Vad tar du främst med dig från ditt spel utomlands?

-KHL äventyret har varit roligt, det är en annan typ av hockey som jag har lärt mig mycket av. Sen har det även varit nyttigt att se och leva i en annan kultur, alltså även utanför hockeyn. Det är en stark lärdom för livet, vi i Sverige har det väldigt bra och borde kanske uppskatta det mer. Vad gäller hockeyn så har jag utvecklat min spelstil som kanske kan märkas. I KHL får man hålla i pucken mer och spela mer offensivt, så jag är nog mer en två vägsback nu än innan. Men som alltid i ett lag så gäller det att hitta sin roll och det gör man tillsammans med tränare och de andra spelarna i laget, berättar Niclas.

Niclas Andersén kommer att ansluta till herrtruppen redan under första veckan i maj och har sina förhoppningar om vilken siffra han ska få bära på ryggen.

-Ja jag har önskat om nr 9, så såklart önskar jag att få äran att fortsätta bära den siffran, säger Niclas med ett leende.