• Huvudsponsorer

Här är den nya styrelsen som ska leda Brynäs IF

18 juni 2019 21:15
Brynäs

Årsmötet har valt Brynäs IF:s nya styrelse.

Medlemmarna gav Jürgen Lorenz fortsatt förtroende som föreningens ordförande.

— Jag tänker fortsätta att bygga föreningen tillsammans med det här nya teamet - men också med en väldigt stark närvaro och stöd till organisationen i övrigt, säger ordföranden.


Medlemmarna genom årsmötet för Brynäs IF har valt styrelsen som ska leda föreningen genom verksamhetsåret 2019/2020.

Den nya konstellationen leds fortsatt utav Jürgen Lorenz som har medlemmarnas förtroende att fortsätta som ordförande.

— Jag är jättestolt, glad och hedrad över att få fortsätta vara ordförande i Brynäs IF. Jag tänker fortsätta att bygga föreningen tillsammans med det här teamet - men också med en väldigt stark närvaro och stöd till organisationen i övrigt, säger Jürgen Lorenz direkt efter den nya styrelsens konstituerande möte på tisdagkvällen.

Vad vill du kommunicera till medlemmarna efter den här kvällen?

— Det är den här stabiliteten vi börjar få i Brynäs IF. Det har varit ett hårt arbete av alla funktioner i föreningen. Allt från sport till det som har med administration, kommunikation med mera att göra. Jag skulle vilja främhäva hela Brynäs IF.

Från den föregående styrelsen lämnar Andreas Dackell och Magnus Kangas sina platser.

Som nya in i styrelsen valde årsmötet i stället Ulrika Spåls och Per-Johan Johansson.

Här kan du läsa mer om valberedningens nomineringar av de nya styrelseledamoterna.

De bildar nu ny styrelse tillsammans med Jürgen Lorenz, Peter Bergström, Malin Eriksson, Joakim Carlsson och Mats Östling.

Malin Eriksson och Mats Östling valdes på omval för en tid av två år. Peter Bergström och Joakim Carlsson har ett år kvar på mandatperioden.

Hur ser du på just den här konstellationen som tilldelades medlemmarnas förtroende?

— Jag har trivts jättebra i att jobba tillsammans med den styrelse som varit och där nu Andreas Dackell och Magnus Kangas lämnar den styrelsen. Vi får nu in två nya personer som besitter i delar lika kompetens, men också en förstärkning inom HR-området genom Ulrika. Vilket jag tror blir viktigt för oss nu när vi tagit de här stegen och ska fortsätta jobba för att få Brynäs IF riktigt på banan igen. Och så "PJ" som med sin kunskap om sport och sin bakgrund och deltagande inom det sportsliga i Brynäs är också viktigt för att fylla ett tomrum efter Dackell, säger Jürgen Lorenz.

Hur upplevde du årsmötet i sin helhet?

— Jag tycker att det var väldigt öppet. Transparant är ett ord som varit uppe flera gånger i kväll och jag vill slå slag för det. Vi måste bli mer transparanta. Genom det följer också en hel del frågor också, vilket är positivt. Vi ska inte vara en sluten klubb - utan vi ska vara till för Brynäs IF och Brynäsarna, säger Jürgen Lorenz.

Se hela årsmötet i repris

Via följande länk kan du se sändningen av årsmötet i repris. Sändningen börjar 36 minuter in i klippet.