Scott och Norin öppnade båda målkontot när Brynäs vann hemma mot Djurgården
Publicerad: 2019-10-01
Brynäs vann mot Djurgården inför 6 029 supportrar på läktarplatserna - med 4-3.

I den första perioden så drabbades Brynäs av en utvisning under dryga minuten, men det spelade vi av utan större problem och därefter vände det.

Bara tre minuter in i matchen så sköt Greg Scott in 1-0 till hemmalaget - och den ledningen jobbade man hårt för att utöka.

Och det gjorde vi också - 17.28 utökade Nicklas Danielsson till 2-0 när han drog till med ett läckert skott från blålinjen som gick in bakom DIF-målvakten Niklas Svedberg.

I den andra perioden fick Brynäs ett bortdömt mål, men 11.52 så kom ändå 3-0 målet via Adam Brodecki - han var assisterad av Josef Ingman och Linus Ölund.

Men Djurgården reducerade två gånger om, ena gången i numerärt överläge - och inför pausvila stod det 3-2 på tavlan.

I den tredje och sista perioden kvitterade Djurgården tidigt till 3-3 - bara kort efter de fått ett bortdömt mål.

Men Eric Norin gav Brynäs ledningen med 4-3 efter 9.35 - och öppnade därmed målkontot för säsongen.

17.55 tog Djurgården en timeout - och 18.07 plockade de målvakten.

Det hjälpte inte då Brynäs stängde igen i egen zon och vann matchen med 4-3.

Brynäs–Djurgården 4-3 (2–0, 1-2, 1-1)

Första perioden: 1-0 (3.17) Greg Scott, 2-0 (17.28) Nicklas Danielsson (Anton Rödin)

Andra perioden: 3-0 (11.52) Adam Brodecki (Josef Ingman, Linus Ölund) spel fem mot fyra, 3-1 (17.19) Niclas Bergfors (Anton Hedman), 3-2 (18.39) Olle Alsing (Sebastian Strandberg, Michael Haga) spel fem mot fyra

Tredje perioden: 3-3 (3.16) Tom Nilsson (Olle Alsing, Anton Hedman), 4-3 (9.35) Eric Norin (Anton Rödin, Greg Scott)

Skott: 21-6, 8–13, 9-5. Totalt: 38-24.

Publik: 6 029