Förlust i Saab Arena efter sudden
Publicerad: 2019-09-17
HERR
Mannberg målskytt för andra matchen i rad och Descheneau gjorde sitt första mål i SHL, samt blev tvåmålsskytt för Brynäs. Men det räckte inte hela vägen då Linköping vände i den tredje perioden och avgjorde i förlängningen. Slutresultat 4-3.

Direkt från nedsläpp var det Brynäs som förde spelet och skapade flera målchanser.

När lite mer än sju minuter passerat av den första perioden så passade Lukas Kilström en puck fram till Daniel Mannberg som stod placerad i slottet och sköt in matchens första mål.

Och 12.31 sköt Jaedon Descheneau in 2-0 till oss efter en frampassning av lagkaptenen Anton Rödin. Descheneau gjorde därmed sitt första mål i SHL.

I den andra perioden tog det inte mer än 1.51 före Linköping reducerande till 1-2.

Vardera lagen hade sina målchanser och Brynäs hade ett hett powerplay, men dessvärre ingen utdelning där.

Det var en fysiskt spelad period med hela sex utvisningar - och inför pausvila stod det ännu 1-2 på tavlan.

I den tredje och sista perioden utökade vi vår ledning till 3-1 när Descheneau blev tvåmålsskytt.

Men efter en oturlig utvisning reducerade Linköping till 2-3 via Max Lindroth - och bara två minuter senare kvitterade hemmalaget till 3-3.

I förlängningen avgjorde Linköping och vann matchen med 4-3.

Linköping-Brynäs 4-3 (0–2, 1-0, 2-1, 1-0)

Första perioden: 0-1 (7.35) Daniel Mannberg (Lukas Kilström, Eric Norin), 0-2 (12.31) Jaedon Descheneau (Anton Rödin)

Andra perioden: 1-2 (1.51) Olle Lycksell (Filip Karlsson)

Tredje perioden: 1-3 (2.53) Jaedon Descheneau (Greg Scott, Lukas Kilström), 2-3 (4.52) Max Lindroth (Henrik Törnqvist, Andrew Gordon) spel fel mot fyra, 3-3 (6.28) Jonas Holös (Filip Karlsson, Henrik Törnqvist)

Fjärde perioden: 4-3 (1.28) Hampus Larsson

Skott: 10-8, 8-9, 9-8, 2-0. Totalt: 29-25.

Publik: 6 625