• Huvudsponsorer

Så gick officiella tröjauktionen - nu skickas tröjorna ut till vinnarna

13 maj 2020 08:51
Brynäs

107 originaltröjor ut till Brynäsare, 260 000 kronor in till föreningen. Det är resultatet av säsongens auktion av de äkta matchtröjorna.

— Framför allt är det roligt att originaltröjorna hamnar där de genererar störst värde, hos våra supportrar, säger kommunikationschefen Kevin Johansson.


Efter varje säsong har Brynäs IF satt i tradition att auktionera ut säsongens äkta matchtröjor.

Det vill säga de tröjorna som använts under match av våra spelare.

Tröjornas kvalitet och utförande är på en annan nivå än de replicatröjor som säljs i traditionell merchendise, vilket också återspeglas i utropsprisen.

— Utropsprisen på auktionerna är baserade på inköpspriset för föreningen från Bauer som utöver att vara huvudpartner också är den officiella leverantören av originalmatchtröjorna, säger Kevin Johansson.

Innan auktionen har spelarna själva fått möjlighet att köpa loss en av sina egna tröjor, antingen den svarta eller vita.

Samtidigt förbehåller sig föreningen rätt att ”frysa” utvalda tröjor för att spara av historiska skäl. Exempelvis frös vi Lara Stalders svarta poängrekordströja, Victor Söderströms avskedströja innan NHL-äventyret och Jacob Blomqvists svarta tröja.

Resten auktionerades ut till Brynäsare världen över och marknadsfördes kraftfullt i föreningens egna kanaler.

Totalt såldes 107 tröjor för ett värde av drygt 260 000 kronor. Det ger ett snitt på 2 400 kronor per tröja.

— Det enskilt viktigaste värdet med att auktionera ut originaltröjorna är att de hamnar hos ägare som verkligen kommer uppskatta dem. Våra supportrar. De kanske hamnar på väggar i hemmet eller på kontoret som dagliga påminnelser om relationen med vår förening, eller så används de under matcher. Oavsett hamnar de i rätt händer.

Samtliga intäkter från auktionen tillfaller Brynäs IF.

— Att det sedan genererar ett värde på 260 000 kronor till föreningen är förstås också glädjande på alla sätt.

Brynäs IF arbetar systematiskt och strategiskt med att utveckla vår SDHL-verksamhet och genom vår kommunikation bygga profilstatus för våra damspelare precis likt herrarna.

Tröjauktionen är en glädjande signal i det.

Flera damtröjor såldes över snittpriset och Erika Grahms tröja var den tredje dyraste tröjan totalt.

— Vi ser att det arbete föreningen gör går framåt. Samtidigt har Erika Grahm skapat starka förutsättningar genom att rekrytera stjärnspelare som Stalder, Mrazova, Krizova med flera – för att inte tala om henne själv. Den typen av spelare hjälper både Brynäs IF och SDHL att stärka de kommersiella värdena kring damhockeyn precis så som Anton Rödin och Greg Scott bygger de kommersiella värdena för herrverksamheten. När det sedan visas exempelvis genom att deras tröjor är eftertraktade är det ett gott tecken på att vi tar steg mot att förstärka förutsättningarna även för tjejer att drömma om att bli hockeyproffs precis som killar. Vilket är ett av de grundvärdena som genomsyrar det vi vill göra med vår verksamhet.

På herrsidan gick Anton Rödins, Greg Scotts och Victor Söderströms tröjor för mest pengar.

— Tre otroligt uppskattade spelare med stora säsonger bakom sig. Anton och Greg visade att båda två tillhör SHL:s absolut bästa spelare och den individuella skickligheten vinner förstås stor respekt hos Brynäsare. Victor hade också en fin säsong på blålinjen, och ägaren till hans tröjor kan förhoppningsvis bära med sig dom under en lång och framgångsrik NHL-karriär för spelaren som använde dom i Brynäs IF.

De tröjor som inte avhämtats på kansliet kommer att skickas via bud under onsdagen. Brynäs IF vill passa på att be om ursäkt för den fördröjning som varit med distributionen av tröjorna.

— Med organisationen permitterad till en arbetsgrad på 40 procent har processen tagit längre tid än någon önskat. Föreningen har tagit viktig lärdom som vi tar med till liknande projekt i framtiden, säger Johansson.

De tröjor som fortsatt ska hämtas på kansliet kan plockas upp mellan klockan 9-13 under måndagagar-torsdagar.

FAKTA: Topp tre dyrast tröjor

SHL.

Anton Rödin, svart – 10 502 kronor

Greg Scott, svart – 9 800 kronor

Victor Söderström, retro – 7 100 kronor

SDHL.

Erika Grahm, svart - 7 900 kronor

Erika Grahm, retro – 4 500 kronor

Denisa Krizova, svart – 4 100 kronor