Övertidsförlust mot HV71
Publicerad: 2021-10-15
Dam
Vi kom tillbaka från 1-3 och tog matchen till förlängning - där drog gästerna det längsta strået.

Det var en målrik första period som åskådarna i Monitor ERP Arena fick bevittna i kvällens match. Först ut i målprotokollet var gästernas Kajsa Armborg som gav gästerna ledningen med 0-1 efter åtta minuters spel.

Vi skulle dock replikera och detta omgående för bara 46 sekunder senare kvitterade vi till 1-1 när Emma Murèn noterades för sitt tredje mål för säsongen.

Gästerna skulle alltjämt återta sin ledning under perioden och detta gjorde man med drygt fem minuter kvar att spela och vi var i underläge med 1-2 efter första tjugo.

I den andra skulle vår uppförsbacke bli större när gästerna efter bara två minuters spel utökade sin ledning till 1-3.

Nästa mål skulle bli viktigt och gladeligen var det vi som gjorde det när Jaycee Gebhard krigade in reduceringsmålet till 2-3 när vi precis hade passerat halva matchen. Stämningen i Monitor ERP Arena skulle sedan höjas ytterligare för fyra minuter senare fick vi också in kvitteringsmålet till 3-3 och detta genom Murèn som rakade in sitt andra mål för kvällen.

Tredje perioden skulle sedan bli en jämn historia där vi hade ett flertal bra chanser att få in ett ledningsmål men Van Noort spikade igen och matchen gick till förlängning.

I förlängningsspelet avgjorde sedan gästerna genom Hanna Olsson och tog hem bonuspoängen.

Imorgon har vi chans till revansch när vi tar emot Göteborg HC med nedsläppstiden 19.00.

Matchfakta

Brynäs IF - HV71 3-4 efter förlängning (1-2, 2-1, 0-0, 0-1)

Första perioden: 0-1 (08.24) Kajsa Armborg (Felizia Wikner-Zienkiewicz) spel fyra mot fem. 1-1 (09.08) Emma Murén (Denisa Krizova, Lara Stalder) spel fem mot fyra. 1-2 (14.29) Mira Markström (utan assist) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1-3 (22.34) Sanni Hakala (Hanna Olsson) spel fem mot fyra. 2-3 (31.24) Jaycee Gebhard (utan assist). 3-3 (35.09) Emma Murén (Denisa Krizova) spel fem mot fyra.