Åtta matcher kvar — Sundquists budskap till spelartruppen: ”Vi är de sista som viker ner oss”
Publicerad: 2019-02-25
Åtta matcher kvar av grundserien i SHL. Här är Magnus Sundquists direktiv inför avslutningen. — Vi står med ryggen mot väggen och nu jobbar vi framåt tillsammans, säger Brynästränaren.

Två raka förluster och en tionde plats i SHL.

Nej, tabelläget är inte vad någon i eller kring Brynäs hade hoppats på med åtta matcher kvar av grundserien.

Med det och den rådande skadesituationen på flera tongivande spelare samlade huvudtränare Magnus Sundquist spelartruppen för ett möte på måndagsmorgonen.

— Vi hade ett jävligt bra möte. Vi står med ryggen mot väggen och nu jobbar vi framåt tillsammans, säger Sundquist och fortsätter:

— Vi har ett läge nu som är annorlunda än det var för några veckor sen och det har hänt mycket med skador, sjukdom och avstängningar. Situationen är som den är och den är inget vi kan påverka. Det är fakta och det är bara att gilla läget för det är inget vi kan skylla på.

Frånvaron av flera spelare i truppen — bland annat tre centrar samt en ny skada på Robert Kousal — har gjort att de som vanligtvis inte får så mycket speltid får ta desto större ansvar. Detsamma gäller för juniorerna Adrian Elefalk, Samuel Solem samt Albin Kedbrant, där den sistnämnda kliver in i laget till morgondagens match mot Mora.

— De som har skrikit efter istid under säsongen får det nu. Nu får de chansen att visa upp sig. Det krävs mycket karaktär av dem som spelar nu, det är fram med bröstet och att blicka framåt som gäller. Det är bara att knyta handen i fickan och kriga, säger Sundquist.

— Alla som kan hockey vet att skador hör till och alla som följer oss ser att vi fått olyckliga skador på viktiga spelare, men det är ingen idé att lägga tid på det. Nu är det hårt jobb med de spelare vi har som gäller, de vet vad som krävs och vi står tillsammans i det här.

Den här veckan väntar tre tuffa matcher. Först Mora på bortais på tisdagen sen ett dubbelmöte mot Skellefteå torsdag och lördag — det första hemma i Gavlerinken.

— Vi startar om mot Mora imorgon. Det är en tuff bortamatch men jag som tränare och mina spelare är de sista som viker ner oss. Det är ingen som lägger sig och vi tar det arbete vi har framför oss som den utmaning det är. Det här är inga spelare som viker ned sig, nu krigar vi, det finns inga ursäkter, säger Sundquist.

Till Moramatchen kan du som Brynässupporter gå in på bortastå utan kostnad. Säkra din gratisplats genom att klicka här!

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist