• Huvudsponsorer

Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Söndag Sön 17 November Nov
Idag 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Onsdag Ons 4 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec

Succémålvakten kommer hem — Samuel Ersson återvänder till Brynäs IF

29 mars 2019 11:32
Herr

Han lämnade klubben inför fjolårssäsongen.

Nu ska han återigen dra på sig Brynäströjan.

Målvakten Samuel Ersson har skrivit på ett tvåårskontrakt.


Samuel Ersson började hockeykarriären hemma i Falun innan han flyttade till hockeygymnasiet i Gävle och Brynäs juniorlag.

Inför fjolårssäsongen lämnade han Brynäs för Västerås i hockeyallsvenskan för möjligheten att spela seniorhockey.

Där har han gjort dundersuccé.

19-åringen har varit en av seriens bästa målvakter och dessutom prisades han med utmärkelsen Guldgallret, som varje år delas ut till hockeyallsvenskans bästa junior.

— Det har gått väldigt bra, det är klart. Alla förhoppningar och förväntningar jag hade inför den här säsongen har slagits in med råge. Jag tror inte att någon, inte jag heller, trodde att det skulle gå så här bra, säger Ersson om sin säsong.

I junior-VM blev han utsedd till en av Sveriges tre bästa spelare och under grundserien i hockeyallsvenskan samlade han ihop 27 vinster, 1.95 i GAA och 93.3 i räddningsprocent för laget som kom trea i serien.

— Det är mycket som studsat rätt. Jag hade tur som kom till ett bra lag i Västerås. Det var en bra miljö att utvecklas i. Det är många där som tagit stora kliv och hade sina livs bästa säsonger. Sen röjde lagets framgång vägen för individen och vi höjde varandra, säger Ersson.

Som kronan på verket blev han tidigare i veckan uttagen till Tre Kronor och de VM-förberedande landskamperna mot Slovakien och Ungern nästa vecka. Där får han dessutom sällskap av några andra Brynässpelare i Simon Bertilsson, Joel Kellman och Jesper Boqvist.

— Det var lite pricken över i:et och verkligen inget man hade kunnat tänka sig när jag lämnade J20. Om någon hade sagt för åtta månader sen att jag skulle spela i Tre Kronor nu hade jag trott att det var för bra för att vara sant.

Och nu, efter succésäsongen, står det alltså klart att han återvänder till Brynäs. Ersson har skrivit på ett tvåårskontrakt.

— Det känns skitbra liksom och det är verkligen en känsla av att komma hem till Brynäs. Jag har spelat här i tre år och har alltid drömt om att spela i SHL med Brynäs, så när jag fick chansen att komma tillbaka så kände jag att… Ja, vad ska man säga, Brynäs är Brynäs. Och det är något bra på gång i föreningen nu.

Tidigare i veckan presenterade vi två andra nyförvärv från Västerås i Alexander Lindelöf och Lukas Zetterberg. Tillsammans med Ersson alltså en trio som känner varandra väl.

— Jättekul att de kommer också. Båda två som kommer hit är sköna killar som är superschyssta båda två. Vi tar med oss en bra känsla från Västerås. Visst, det blir ett kliv, men det känns bra och det är härligt att vi kommer alla tre, säger Ersson.

Tomas Thelin, utvecklingsansvarig i Brynäs IF, var den som tog in Ersson till hockeygymnasiet.

— Mitt första minne av Samuel är att han var en ung, hungrig kille med glöd i ögonen. Innan han kom till oss var han inte ens uttagen till Dalarnas TV-puckslag. Men vi tog hit honom på en try out och vår dåvarande målvaktstränare Pecka Alcén fick titta på honom. Och det första som Pecka sa till mig efter den första träningen var: ”helvete vad bra pojken är”, berättar Thelin.

Sedan den där första träningen har Thelin följt Erssons utveckling på nära håll.

— Han låg lite i bakvattnet men sen han kom till oss har han gått från klarhet till klarhet. Hans kurva har pekat spikrakt uppåt ända sen första träningen. Det här är en kille som älskar att träna och han tävlar varenda dag. Det är en krigare och en kämpe som förtjänar att ha tagit sig dit han är idag. Det är fantastiskt att han kommer tillbaka till oss.

Sportdirektör Andreas Dackell säger om sitt senaste nyförvärv:

— Det är oerhört roligt att få hem honom. Vi vet vad han har gått för sen tidigare och såg tidigt att han skulle ha en bra säsong i Västerås, säger ”Dacke” och fortsätter:

— Sista året i J20 tog han ett rejält kliv hos oss och efter det kände han sig mogen att flytta och spela seniorhockey. Det är en bra och trygg kille i grunden, och det har han visat i Västerås när han varit en vägg i målet för dem.

Och nu kommer han bli en vägg för oss?

— Absolut, det kommer han att bli.