• Huvudsponsorer

Brynässpelare döms till dagsböter

12 mars 2019 16:00
Brynäs IF

Information från Brynäs IF.


Under tisdagen dömdes två Brynässpelare till dagsböter efter att ha förklarats skyldiga till mutbrott. De två spelarna försökte i oktober 2014 muta sig till ett intyg för ett jägarprov som de inte hade genomfört.

— Vi är djupt ångerfulla över det som har hänt. Det här hände för flera år sedan och vi har fått leva med det sedan dess. Vi har lärt oss vår läxa och kommer inte göra något liknande igen, säger spelarna, som har erkänt sitt brott.

Brynäs tar avstånd från det som hänt:

— Det som hänt är förkastligt utifrån den värdegrund vi har i Brynäs IF. För oss som förening är det oacceptabelt och vi tar fullt avstånd från det här. Brottet har skett privat men våra spelare är alltid förknippade med Brynäs, säger klubbdirektör Michael Campese och fortsätter:

— Spelarna kom till oss och berättade att de hade erkänt brottet. De förstår att de gjort fel och var väldigt ångerfulla men de vet om att vi inte kan se förbi det här. Ett brott är ett brott.

Brynäs kommer på nästa styrelsemöte att ta ett beslut huruvida det kan komma att bli konsekvenser för spelarna eller inte. Det mötet är sedan tidigare planerat till den 25 mars.