Hans-Göran Karlsson slutar som klubbdirektör
Publicerad: 2015-05-19

Efter närmare åtta år som klubbdirektör väljer nu Hans-Göran Karlsson att sluta i Brynäs IF.

Efter närmare åtta år som klubbdirektör väljer nu Hans-Göran Karlsson att sluta i Brynäs IF. Beslutet att gå vidare till nya uppgifter har vuxit fram hos honom den senaste tiden.

– Efter nästan åtta år som klubbdirektör tycker jag att det har blivit dags att lämna stafettpinnen vidare till någon annan som kan ta över med nya krafter, ny entusiasm och nya idéer, säger Hans-Göran Karlsson, klubbdirektör i Brynäs IF. Allt har ett slut, och nu är det dags för mig att gå vidare i livet.

– Hans-Göran har under sin tid som klubbdirektör i föreningen gjort ett fantastiskt jobb, och det är mycket tråkigt att han slutar, säger Jan-Erik Silfverberg, styrelseordförande i Brynäs IF. En av hans stora förtjänster under åren i Brynäs IF är att han satt en ordentlig organisation med mycket kompetenta medarbetare i föreningen. Vi tackar Hans-Göran för hans mycket goda arbete, och önskar honom lycka till i hans fortsatta karriär.

Hans-Göran Karlsson började som styrelseledamot i Brynäs IF säsongen 05/06. Efter nästan tre år i styrelsen gick han in som tf klubbdirektör under säsongen 07/08 som var en mycket rörig säsong för föreningen med bland annat kvalspel och ett stort negativt resultat. Efter den säsongen tillträdde han sedan som klubbdirektör i juli 2008. Under hans ledning har föreningen utvecklats mycket positivt och Brynäs IF är idag en stabil förening med ett eget kapital som klarar elitlicensen med god marginal. Åren som klubbdirektör har inneburit både ekonomiska stålbad, omorganiseringar likväl som ett fantastiskt 100-årsjubileum, en blomstrande juniorverksamhet och ett SM-guld för A-laget 2012.

– Jag har haft fantastiska år i föreningen med allt från SM-guld till ett fantastiskt jubileumsår 2012. Jag har haft förmånen att vara delaktig i en väldigt driven och engagerad organisation, och det är jag mycket glad för. Jag kommer alltid att vara Brynäsare, och av hela mitt hjärta önskar jag Brynäs IF stort lycka till i framtiden.

Hans-Göran Karlsson fortsätter sin tjänst som klubbdirektör fram till och med den sista juni, och ännu är det inte bestämt vad han ska göra härnäst. Styrelsen i Brynäs IF får nu påbörja en rekryteringsprocess för att hitta en ersättare till Hans-Göran Karlsson.

– När Hans-Göran nu väljer att gå vidare till nya utmaningar så är det styrelsens uppgift att utse en ersättare som tar sig an uppgiften som klubbdirektör med stor entusiasm och kraft. Vår rekryteringsprocess har startat, och den kommer att genomföras med en extern resurs, säger Jan-Erik Silfverberg. Det får ta den tid det tar, det viktiga för oss är att hitta rätt person för uppgiften.

Brynäs IF