Inför Malmö — så ändras matchcoachningen i båset: ”Tänkt på det en längre tid"
Publicerad: 2019-12-30
Bara en poäng på våra två senaste matcher. Då gör Magnus Sundquist en förändring gällande matchcoachningen. Något han reflekterat över en tid.

Förlust efter straffar mot Oskarshamn på annandagen och förlust borta mot Leksand i lördags.

Ikväll kommer Malmö på besök till Monitor ERP Arena, med nedsläpp 19.00.

Då har också huvudtränare Magnus Sundquist valt att göra en förändring kring ledarstabens matchcoachning.

— Fram till nu har Honken (Mikael Holmqvist) haft ansvar för backar och jag för forwards. Ove (Molin) har fokuserat på analys och scouting. Men nu har jag beslutat att Ove ska coacha forwards under matchen och att jag tar ett mer övergripande ansvar, säger Sundquist och fortsätter:

— Jag vill ha en större överblick över både backar och forwards, över laget som helhet och annat som händer under matchen. Det är jag som är ytterst ansvarig för det här laget i med- och motgång, då vill jag kunna fokusera på hela laget och då blir den här fördelningen naturlig.

Det är inte de senaste matchernas resultat som ligger bakom förändringen.

— Det här är något som jag har tänkt på en längre tid och nu känns det som ett bra läge. Vi har ett analysverktyg som fungerar jättebra, vilket gör att Oves roll kring scouting och analys av både vårt och motståndarnas spel inte behövs under matcherna på samma sätt som den gjorde i början av säsongen. När analyssystemet har blivit bättre har hans jobb under matcherna blivit mindre och mindre. Därför är det bättre att använda hans kompetens på det han är väldigt bra på, vilket är forwards, säger Sundquist.

Malmö förlorade sin förra match, mot Rögle. När vi mötte dem i Monitor ERP Arena tidigare under säsongen föll vi med 2-5 men när vi möttes i Malmö var det i stället vi som vann med 2-0.

— Malmö är ett av ligans mest fysiska och tyngsta lag. Här hemma var vi inte bra mot dem men vi hanterade dem bra på bortaplan. Vi har några detaljer som vi vet kommer bli extra viktiga ikväll och några områden i spelet som vi kommer fokusera extra mycket på, utan att gå in för mycket på detaljer.

Hur ser du på resultaten efter jul?

— Det är så klart jättetufft att vi bara tagit en poäng av sex möjliga på våra två senaste matcher. Vi ligger där vi ligger och det gör att det kommer in en liten ängslan i spelarna under match. För vi har en jäkla go i gänget och killarna vill det här, det är det inget snack om. Det här laget kan spela hockey och det är en otroligt hög nivå på våra träningar. Grabbarna förtjänar att få ut det på match också, men ibland lyser ängsligheten igenom. De vill inte göra sig själva eller våra supportrar besvikna, säger Sundquist.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist