Ny hedersam förlust
Publicerad: 2020-02-29
Den första semifinalen slutade 4-3 till Luleå. Idag blev det en ny uddamålsförlust för Brynäs när Luleå vann med 3-2. Detta efter rejäl dramatik i slutet.

Luleå inledde målskyttet i matchen när Phoebe Staenz gjorde 1-0 efter 15.58.

Brynäs fick dryga minuten senare chansen i powerplay och tog också tillvara på den. Emma Murén stod för kvitteringen efter 17.18.

I den andra perioden är det Brynäs som tar ledningen. Maja Nylén Persson hittar in till Lara Stalder i slottet som gör 1-2 efter 6.19.

Men det dröjde bara strax över en minut innan Luleå kvitterade till 2-2.

I den tredje perioden tar hemmalaget ledningen när 6.13 spelats och Brynäs fick inrikta sig på att jaga en kvittering.

Laget skapar också ett bra tryck mot Luleåkassen i slutskedet. Med dryga två minuter kvar drar Luleå på sig en utvisning och då Brynäs plockar ut målvakten avslutar man matchen med spel sex mot fyra.

Luleå var tillbakapressat i slutet och med elva sekunder kvar skulle Brynäs ha en puck i nät. Maja Nylén Persson står för ett smart skottpass som Erika Grahm styr in i mål. Men domarna väljer att döma bort målet då man anser att Michela Cava är inne i det offensiva målområdet.

Vild glädje utbyttes mot stor besvikelse och Luleå kunde även ta hem match två.

Imorgon söndag, 18.45, spelas den tredje semifinalen, även den i Luleå. Seger krävs för att Brynäs ska förlänga semifinalserien.

Luleå/MSSK–Brynäs 3–2 (1–1, 1–1, 1–0)

Första perioden: 1–0 (15.58) Phoebe Stanz (Linn Peterson, Pernilla Forsgren), 1-1 (17.18) Emma Murén (Erika Grahm).

Andra perioden: 1-2 (6.19) Lara Stalder (Maja Nylén Persson, Katerina Mrazova), 2-2 (7.38) Michelle Karvinen (Petra Nieminen).

Tredje perioden: 3-2 (6.13) Petra Nieminen (Emma Nordin)

Utv, Luleå: 4x2 min, Brynäs IF: 3x2 min.

Skott: 33–27 (12-13, 13–6, 8–8).

Domare: Maria Furberg, Filip Bohm.

Publik: 703 (Coop Norrbotten Arena)