• Huvudsponsorer

Kampen om slutspelsplatserna hårdnar: "Varje match är en slutspelsmatch för oss"

5 mars 2019 07:00
Brynäs IF

Fem matcher kvar av grundserien och kampen om slutspelsplatser är stenhård.

Efter att ha tagit poäng i två raka väntar ikväll ny drabbning — borta mot Färjestad i Karlstad.

— Vi är inne i play off-tänket, varje match är en slutspelsmatch för oss, säger assisterande tränare Mikael Holmqvist.


Med fem matcher kvar av SHL:s grundserie ligger Brynäs på elfte plats.

De tio första går till slutspel.

Men med 65 inspelade poäng har vi lika många som Linköping som ligger på tionde plats.

Ikväll, tisdag, har vi chansen att avancera i tabellen när det väntar en tuff bortamatch mot Färjestad, med nedsläpp 19.00.

— Det är jäkligt jämnt i tabellen. Vi är med i racet och vill till slutspel. Vi sa när det var åtta matcher kvar att nu går vi in i play off-tänk. Nu har vi spelat tre av dem och har gjort 2,5 matcher bra. Varje match är en slutspelsmatch för oss nu, säger assisterande tränare Mikael Holmqvist och fortsätter:

— Färjestad blir en tuff match. Vi vann där nere senast (4—3 efter straffar) och vet att vi kan slå dem. Vi ska försöka jobba vidare på det vi gjort de senaste matcherna och försöka få med oss tre poäng.

Brynäs kommer till spel efter att ha tagit poäng i två raka matcher. I torsdags vann Skellefteå i Gavlerinken efter straffar och i lördags föll vi i förlängning på bortaplan.

— Vi har gjort två heroiska arbetsinsatser där vi jobbat stenhårt. Vi coachar för att vinna och har gått hårt på vissa spelare vilket visat sig lite i förlängningarna när spelarna har blivit trötta. Vi har spelat bra försvarsspel och boxplay och var värda tre poäng hemma i torsdags, säger ”Honken”.

Laget åkte direkt från Skellefteå till Karlstad och tränade där under måndagen. Marcus Ersson, som stannade hemma i Gävle när laget var i Skellefteå, mötte upp sina lagkamrater på Arlanda och följde med resten av laget till Karlstad.

— Det positiva med att komma iväg så här är att det blir full fokus på hockey. Vi äter, sover och tränar tillsammans och fokuserar på match. Sen är det också bra för sammanhållningen att umgås och att bo ihop på det här sättet.

Holmqvist bekräftar även att det blir samma lag som spelar mot Färjestad som har startat mot Skellefteå de två senaste matcherna.

— Det blir inga förändringar, vi kör samma lag som sist, säger han.

Under måndagen släppte vi ett annat positivt besked. Nämligen att Joel Kellman närmar sig spel efter sin skadefrånvaro. Han ska testa fullt under tisdagen och om allt går bra ser möjligheterna bra ut för spel hemma mot Malmö på torsdag. Redan nu är 4 500 biljetter sålda till den matchen och biljetter finns från 99 kronor. Biljetter till den matchen kan du köpa genom att klicka här!