Brynäs värvar ny forward
Publicerad: 2017-05-17
Herr
Återigen hittar sportchefen ett nyförvärv i söder.

Stefan Bengtzén har åter fångat upp en spelare från de södra delarna av landet. Rögles lagkapten de senaste två säsongerna Christopher Liljewall är klar för Brynäs IF.

-Vi får in en mycket fin spelarkaraktär och en hårt jobbande center. Jag har haft koll på Christopher ett tag nu och är väldigt glad över att han valt att skriva ett avtal över två år med oss, säger sportchef Stefan Bengtzén.

Liljewall är 27 år och uppvuxen i Ängelholm. Han har varit Rögle BK trogen under hela karriären med två kortare avbrott. Bland annat var han med säsongen 2009/10 och förde upp Växjö från allsvenskan till SHL. Samma resa har han också gjort med Rögle. Totalt har han spelat 219 matcher i SHL och producerat 59 poäng. Christopher är 193 cm och 90 kilo tung. Han ansluter till Brynäs försäsongsträning kommande vecka.

{!A}

-Jag är riktigt laddad och det ska bli jättekul att få representera Brynäs IF, säger Christopher Liljewall. Jag har följt laget under slutspelet och de spelar en jättefin ishockey. Det är inspirerande att komma in i en sådan förening med all historik och tradition. Jag ska bidra med stort lagspel och karaktär och givetvis med hundraprocentig inställning varje dag.

Sportreporter Peter Mansson