Imponerande seger i seriefinalen
Publicerad: 2021-11-28
SDHL
Mållös och jämn inledning på matchen, sen lade vi i en till växel och vann med 3-1 efter en stark andra period.

Det var en väldigt välspelad och jämn första period som vi fick bevittna i dagens match. Båda lagen hade sina målchanser där gästande Luleå var närmast att ta ledningen men ribban var i vägen och det var mållöst efter första tjugo.

Mållöst skulle det inte vara någon längre tid för under den första halvan av mittenakten lyckades vi göra både ett och två mål. Först ut i målprotokollet var Gebhard när hon på ett finurligt sätt bröt in framför målet och sköt sitt nionde mål för säsongen. Sex minuter senare kom sedan 2-0 målet och då var det som så många gånger förr Bouveng som blev målskytt efter att hon blivit fint framspelad av Mrazova.

Innan vi satte punkt för period två kom också 3-0 målet och detta när Stalder i powerplay hittade Nylén-Persson som från slottet pricksköt sitt tionde mål för säsongen.

I den tredje skulle sedan gästerna närma sig målmässigt och detta när det återstod sju minuter av perioden då Emma Nordin reducerade vår ledning till 3-1.

Närmare än så kom aldrig Luleå vilket innebar att vi kunde plocka sjätte raka segern och utöka vår serieledning.

Brynäs - Luleå 3-1 (0-0, 3-0, 0-1)

Första perioden: -

Andra perioden: 1-0 (21.27) Jaycee Gebhard (Jenny Antonsson, Hanna Thuvik) spel fem mot fyra. 2-0 (27.58) Josefin Bouveng (Katerina Mrazova, Mina Waxin). 3-0 (34.08) Maja Nylén-Persson (Lara Stalder, Josefin Bouveng) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3-1 (52.40) Emma Nordin (Josefine Persson, Petra Nieminen).

Skott: 21-27