Statistiken avslöjar truppen
Publicerad: 2017-05-10
Herr
Brynäs är äldst, kortast och lättast i SHL

Mitt i silly season kan vi förstås konstatera att SHL-lagens trupper inte är riktigt kompletta. Men så här långt är det Brynäs som har den äldsta, kortaste och lättaste truppen. Om det har någon egentlig betydelse får var och en själv fundera över.

Men ibland är det bara roligt att gräva sig ner i detaljer. Så var så goda, här kommer lite för er hockeynördar att påta i.

Medelåldern på Brynäs spelare är tjugoåtta år. Det är den klart äldsta truppen i SHL. Allra äldst i laget är Elias Fälth som nyligen fyllde 36 år. Malmö, Linköping, Örebro och Karlskrona har trupper med en medelålder på 26 år. Yngsta truppen förfogar HV71 över. Svenska mästarnas spelare snittar bara en bit över 23 år.

Yngst i Brynäs är Samuel Asklöf som är född i februari 1998 och således nyligen fyllt 19 år.

{!A}

Brynäs har också den lättaste truppen. Nålen på vågen hamnar på 83.12 kilo för lagets spelare. Samuel Asklöf är lättast i Brynäs. Han väger in på prick sjuttio. Växjös spelare noterar 84.09 och Skellefteå 84.22. Tyngst trupp har Linköping med 87.42 kilo.

Tyngst i Brynäs är Marc Zanetti som pressar vågen upp till modiga 96 kilo.

Även när det gäller de kortaste killarna ligger Brynäs i topp. Med noteringen 179.47 cm i snitthöjd är laget det enda som inte når över 180 cm. Kortast är nyförvärvet Henrik Larsson med sina 172 cm. Längsta killarna har HV71 med noteringen 185.10 cm.

Längst i Brynäs är Johan Alcén med 188 cm. Och Johan är ju en spelare som brukar synas på isen.

Sportreporter Peter Mansson