Onsdag Ons 16 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 25 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr

Brynäs körde över Luleå - del 2

9 december 2017 18:37
Herr

"Det här är bra. Men vi kan bättre" 6-1 i torsdags och 6-0 idag. Imponerande.


Det var en magisk lördag för Brynäs. En perfekt hyllning av Andreas Dackell. Fin och lagom känslosam. Den kändes verkligen äkta. Så en match som man vinner med 6-0. När publiken i arenan ger laget en stående ovation med två minuter kvar tackar Brynäs med att göra ett par mål till. Det sista dessutom i spel fyra mot fem.

Som en liten extra klick grädde på moset så vann även Brynäs juniorlag sina matcher mot topplag. J20 besegrade Luleå (av alla lag) med 5-1 och är nu i delad serieledning och J18 vann över Färjestad med 4-1 och tog över serieledningen i sin serie.

-Det här är bra. Men vi kan bättre, sade lagkapten Jacob Blomqvist. Och han sade inte det som ett resultat av någon sorts hybris. Han menade det.

"Vi har mer spel i oss. Det är också fortfarande så att alla poäng är viktiga för oss. Vi ligger illa till i tabellen. Så det gäller att fortsätta ta poäng och helst spela ännu bättre"

En som var ganska nöjd med sin egen insats var Drew Miller.

-Nu börjar jag komma i spelbart skick. De två första matcherna var jag helt borta. Sedan var vi iväg på en lååång resa men det var kanske lika bra det. Roligt lag att spela i det här och trevlig publik. Fantastiskt bra målvakter har vi.

Drew har nu gjort tre mål på tre matcher. Han började borta mot Trinec och har sedan gjort mål både borta och hemma mot Luleå.

David Rautio ville dock inte hyllas alltför mycket för sin insats. Trots att han höll nollan.

-Nja, det gick väl bra. Men jag har väldigt fin hjälp också och blev väl inte satt under några större prov. Bra att vi håller tätt i boxplay, tyckte han.

-Trots att vi vinner med 12-1 på två matcher mot Luleå så tror jag inte att jag varit så här trött någon gång. Jag har inte kunnat träna riktigt bra och det här var kämpigt. Men det gick väl okej ändå, sade Simon Bertilsson.

I och med den här segern klev Brynäs förbi Luleå i tabellen och ligger nu nia. Det är väldigt tätt kring positionerna sex till tio och Brynäs har nu häng på en toppsexplats.

Det är laget som har sett till att det ser ut så. Laginsatserna har varit utmärkta. Sedan finns det förstås en och annan spelare som är lite extra bra. Rautio i målet och några till. Men det måste bli toppbetyg för hela laget. Man spelar som ett lag i medgång. Mycket av det som händer på isen känns självklart och man hittar rätt positioner och tar rätt beslut.

-Jag är förstås nöjd. Det var tio minuter där i slutet av första som var mindre bra men i övrigt är det riktigt roligt att se hur killarna spelar ishockey, säger Tommy Sjödin.

Marcus Westfält gjorde sitt första SHL-mål denna dag när han satte 4-0 pucken i nät efter en fin assist från Samuel Asklöf.

Och roligt hade de drygt 6600 som bänkat sig i Gavlerinken. Nu dröjer det innan det blir någon hemmamatch i SHL igen. Ända till annandagen då Färjestad kommer på besök. Men Trinec kommer hit redan på tisdag och spelar CHL-kvartsfinal. Då ska Brynäs vända 1-3 till seger. Spelar man som i den här matchen mot Luleå kommer det nog att ordna sig.

Brynäs IF-Luleå HF 6-0 (2-0,1-0,3-0)

Skottstatistik 32-19 (10-7,16-5,6-7)

Utvisningar BIF 6x2 min LHF 5x2 min

Mål: 1-0 Ryan Gunderson assist Kevin Clark/Aaron Palushaj spel fem mot tre (2.36) 2-0 Drew Miller utan assist (7.05) 3-0 Jacob Blomqvist assist Jesper Boqvist/Juuso Ikonen spel fem mot fyra (22.22) 4-0 Marcus Westfält assist Samuel Asklöf/Lucas Carlsson (45.56) 5-0 Juuso Ikonen assist Linus Ölund (58.19) 6-0 Jacob Blomqvist assist Johan Alcén/Simon Bertilsson spel fyra mot fem (59.52)

David Rautio 100%

Publik 6629