Klart: Victor Söderström skriver rookiekontrakt med Brynäs
Publicerad: 2018-11-08
Herr
Han har spelat på junioravtal – fram till i dag. Nu har Victor Söderström skrivit rookiekontrakt med Brynäs IF. -Det är såklart jättekul. Allra helst att få göra det med Brynäs också, säger 17-åringen.

Torsdagen den 18 oktober gjorde Victor Söderström debut för Brynäs och i SHL.

Nu kommer ytterligare en milstolpe i den unga karriären. Torsdagen den 8 november 2018 skrev backen under sitt första seniorkontrakt.

-Det är såklart jättekul. Allra helst att få göra det med Brynäs också, säger Söderström som har Skutskär som moderklubb.

Kontraktet gäller över säsongen 19/20.

-Det känns riktigt bra att få vara här året ut och ett år till. Det finns mycket tid till att utvecklas både på isen och utanför med fysdelen.

När en rookie spelat 100 minuter i SHL ska ett så kallat rookieavtal skrivas per automatik.

Men Söderström fick sitt förslag redan efter tre matcher och cirka 45 minuters speltid.

Då hade sportchefen Andreas Dackell och ledningen sett tillräckligt mycket.

-Även om han bara är 17 år är han så mogen i spelet att vi inte tyckte att det fanns något att vänta på. Vi ville få det skrivet och klart. Det är kul att Victor tror på oss och det vi gör för att göra honom bättre i framtiden, säger ”Dacke”.

Och fortsätter:

-Det är oerhört roligt att få skriva kontrakt med en så talangfull grabb som Victor som kommer från Skutskär från början och sen våra egna led.

Victor:

-Det är såklart kul att klubben tror så pass mycket på en. Sen spelar det egentligen ingen roll när erbjudandet kom, det känns jättebra bara att ha skrivit på kontraktet.

Du har spelat varje match sedan debuten, hur är SHL-livet?

-Det är som jag sagt tidigare. Jag lever en dröm både på och utanför isen. Det är här jag vill vara och vill fortsätta vara de två kommande åren i alla fall.

Du har fått mycket beröm för ditt spel så här långt. Hur hanterar du uppmärksamheten och att fortsätta stå med fötterna på jorden?

-Det är klart att det är kul att få beröm. Men det är jätteviktigt att fortsätta vara ödmjuk och jobba hårt varje dag.

Vilka mål har du personligen med resten av den här säsongen – utöver att vinna matcher med laget?

-Det är mer att bli lite starkare. Jag har jättebra hjälp av Mange (Ågren, fystränare). Jag litar på honom till 100 procent.

Nästa vecka spelar Brynäs tre matcher. Varav Färjestad (torsdag) och Djurgården (lördag) på hemmais i Gavlerinken.

-Malmö borta först tisdag, sen hoppas jag att det kommer mycket folk både mot Färjestad och Djurgården torsdag och lördag, säger Victor Söderström.

Kommunikationschef Kevin Johansson