"Han har en ovanlig talang som är svår att träna upp"
Publicerad: 2017-12-01
Herr
Idag blev det klart att Brynäs IF skriver ett kontrakt med junioren Marcus Westfält. Kontraktet sträcker sig över hela 4 säsonger, från pågående 2017/2018 till 2020/2021.

Idag blev det klart att Brynäs IF skriver ett kontrakt med junioren Marcus Westfält. Kontraktet är ett så kallat rookiekontrakt som innebär att Westfält har spelat över 100 minuter i SHL.

-Känns jätteroligt, det är för mig en stor möjlighet. Jag kommer fortsätta arbeta hårt för att få mycket speltid och utvecklas som hockeyspelare säger Marcus Westfält.

Kontraktet sträcker sig över hela 4 säsonger, från pågående 2017/2018 till 2020/2021.

-Det känns fantastiskt roligt och glädjande att vi kan skriva rookiekontrakt med våra egna juniorer. Det är ett tecken på att vi har en väl fungerande verksamhet och producerar talanger till vårt herrlag. Just Marcus är en väldigt spelskicklig och smart spelare. Han kan utläsa och förstå spelsituationer och på så sätt har han en ovanlig talang som är svår att träna upp, berättar Stefan Bengtzén sportchef Brynäs IF.

Marcus Westfält finns med i truppen inför lördagens match mot Växjö Lakers hemma i Gavlerinken. På frågan om hur han ser på matchen svarade Marcus entusiastiskt:

-Ja det kommer bli en rolig match. Växjö är ett bra lag, men vi är förberedda och spelar vi som vi sagt har vi en bra chans att ta poäng imorgon. Jag ser fram mot matchen avslutar Marcus Westfält.

{!A}

Kommunikationschef Elin Lith