Bertilssons budskap till supportrarna: ”Förstår besvikelsen”
Publicerad: 2019-02-27
Supportrar — vi hör er. Det är en del av Simon Bertilssons budskap efter den tunga tiden. — Vi ska spela slutspel, så är det bara. Det finns inget annat, säger han.

Det blev förlust mot Mora under tisdagen.

Vad som inleddes som en målsnål affär rann i den sista perioden iväg och slutresultatet blev 6-1 till Mora.

Ett resultat ingen i Brynäs är nöjda med.

— Det är inte okej att förlora med 6-1 och det spelar ingen roll varför egentligen. Vi borde ha kunnat göra något bättre av situationen när det fortfarande var match vid 2-1 och 3-1, säger Simon Bertilsson och fortsätter:

— När man ligger under med 3-1 så måste man gå för det och vi pressade allt framåt. Då fick de en två mot en-situation och gjorde mål. Sen är femman och sexan riktigt onödiga.

Bertilsson förstår frustrationen hos fansen efter förlusten.

— Jag förstår besvikelsen som finns och vi är lika besvikna allihop, oavsett om det är vi eller supportrarna. Det är ingen av oss som inte gör vårt bästa. Vi krigar och sliter som djur men vi får inte ut det vi vill. Det är klart att man förstår att supportrarna blir frustrerade när vi förlorar med 6-1 borta mot Mora. Vi spelare är lika frustrerade.

Förlusten var den tredje raka och den sjätte på de sju senaste matcherna.

— Det är en tung period nu. Det kommer såna under säsongen och det gäller bara att göra såna perioder så korta som möjligt. Vi måste jobba lika hårt eller ännu hårdare så det vänder till vår fördel igen, säger Bertilsson.

— Det är lätt att hitta fel när man förlorar. Då blir det svårare att se helheten. Det är inga bortförklaringar men vi har många skador och många som får spela på ovana positioner. Det är tufft för vissa som får komma in i en ny roll i slutet av säsongen och som ska producera framåt.

Brynäs ligger just nu på elfte plats i SHL. Tolv poäng skiljer till Mora på negativ kvalplats och Linköping som har den sista play in-platsen ligger två poäng framför. Till HV71 som ligger sexa är det sju poäng upp.

— Det gäller att vinna matcher så det inte blir för stort avstånd uppåt. Vi ska spela slutspel, så är det bara. Det finns inget annat. Vi har pratat om matchen igår. Vi får försöka glömma den och titta framåt. Det är ingen idé att gå och älta något. Det är tufft nu men jobbar vi på så kommer det att vända till vår fördel till slut. Vi vet av gamla erfarenheter att det är så, säger ”Berra”.

Matcherna ligger tätt nu när bara sju omgångar återstår av säsongen. Redan imorgon, torsdag, får Brynäs chans till upprättelse när Skellefteå kommer på besök till Gavlerinken.

— Alla vet att självförtroendet är vad som styr den här sporten. Men det går inte att lägga sig ner och dö. Det är ny match imorgon och på det igen.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist