Lördag Lör 13 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Onsdag Ons 31 Mars Mar
Torsdag Tor 1 April Apr
Lördag Lör 3 April Apr
Tisdag Tis 6 April Apr
Fredag Fre 9 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Idag 18 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr

Bekräftat - Jennifer Wakefield gör comeback

28 november 2018 12:05
Dam

Hon har inte spelat sedan den 22 september. Nu är Jennifer Wakefield äntligen klar för comeback - forwarden spelar mot Djurgården hemma i kväll. – Jag är så klart väldigt exalterad över att kunna spela, säger kanadensiskan.


Det var den 22 september som Jennifer Wakefield blev skadad.

Forwarden träffades av en open ice-tackling av Sabrina Zollinger i HV71 som sedan blev avstängd i fyra matcher för otillåten tackling.

Sedan dess har det gått 18 matcher där Wakefield tvingats avstå spel för att läka efter den hjärnskakning hon åkte på.

Men nu är hon äntligen tillbaka.

Och gör comeback hemma mot Djurgården.

– Jag är så klart väldigt exalterad över att kunna spela. Det har varit ett riktigt antiklimax-år hittills, jag kommer hit och hinner bara spela en match och en period innan det händer. Så nu ser jag bara fram emot att spela, jag kommer förstås inte spela så många minuter som jag är van vid. Men jag hoppas bara kunna vara en del i att hjälpa laget att vinna, säger forwarden efter matchvärmningen på onsdagsförmiddagen.

Hur långt är du ifrån där du vill vara i ditt spel?

– Jag tror inte att jag kommer att vara i toppform innan jul när jag hunnit jobba upp fysen. Men jag tycker att jag har haft tillräckligt mycket is för att få ihop spelet tillräckligt där det behöver vara för att kunna spela. Jag är i en komfortabel plats just nu, sen är du aldrig helt nöjd som hockeyspelare. Så kommer det alltid att vara för mig i min karriär, jag vill alltid bli bättre. Men efter jul kan jag förhoppningsvis vara tillbaka där jag var innan skadan.

Wakefields rehabiliteringsprocess har gått upp och ned.

Ena dagen har hon känt sig bättre.

För att nästa känna sig sämre.

Därför har det i perioder viskats om en potentiell comeback - men dröjt fram till nu.

Hur mår du i dag?

– Bra. Jag har inte haft huvudvärk på en vecka nu och är glad över det. Hela mitt mindset har ändrats helt och hållet, jag känner mig mycket mer positiv och utåtriktad nu än innan. Det var två ganska mörka månader och det är skönt att vara ur dem nu.

– Hjärnskakningar är svårt. Det finns inget facit eller svar på rätt eller fel sätt att göra saker på. Du måste helt enkelt försöka ta dig ur det.

I samband med den hjärnskakningen du åkte på nu har det diskuterats att du haft liknande skador tidigare. Är du på något sätt orolig för framtida men?

– Jag är symptomfri nu och väldigt optimistisk. Sen är det svårt, som jag sa så är det få som egentligen vet hur hjärnskakningar fungerar. Sättet jag blev tacklad på, med en open ice-hopptackling rakt på käken och en armrörelse i samma sekvens samtidigt som jag inte var beredd, tror jag defintivt gjorde saken värre. Hade det varit en annan typ av tackling, och kanske mer rakt mot huvudet i stället för mot käken så tror jag att inte att det hade varit lika allvarligt. Det jag tycker är absolut värst är att hon hoppade in i tacklingen och inte gick mot pucken överhuvudtaget. Det är en typ av tackling som inte ska finnas i vår sport, det var löjligt.

Under de senaste veckorna, när Wakefield börjat må bättre, har hon hjälpt tränarstaben med Magnus Carlsson och Nanna Jansson under träning och match.

Hur har coachuppdraget varit?

– Det har faktiskt varit riktigt roligt. Jag hade aldrig förväntat mig att ta en sådan roll, men det var schysst att de tog in mig på det sättet. Jag tycker att vi har använt vår gemensamma kunskap till att ruska om i laget. De tio första segrarna hade vi två segrar, mot slutet tycker jag att vi har utmanat topplag och även slagit något topplag. Jag tycker att vi har rätt personal, men vi hade inte rätt system på plats. Nu går vi på alla cylindrar och det är mycket mer motiverande att vara del av. Det har hållit mig involverad vilket är positivt nu när jag är tillbaka, nu behöver jag inte lära mig ett nytt system utan har varit med och integrerats i det via coachning.

Du måste varit med och bidragit med bra grejer, för det är uppenbart att vi spelar bättre hockey nu?

– Haha. Jag tycker att vi har mer självförtroende. Många spelare har steppat upp och utvecklats i det nya systemet.

Om vi ser förbi matchen i kväll, hur resonerar du kring den fortsätta säsongen?

– Vi vill självklart hålla oss ovanför strecket och ta oss till slutspel. Vi ska försöka ta igen så mycket vi kan av den skadan vi orsakade i början av säsongen. Förhoppningsvis kan vi trycka på och försöka klättra ytterligare någon position i tabellen. Men det enda vi kan göra är att titta framåt och jobba för tre poäng i match efter match.

Under din skadeperiod är det många supportrar som frågat oss i klubben hur din rehab går, hur du mår och så vidare. Har du känt stödet?

– Ja, jag har pratat med några fans innan matcher när jag hjälpt till och coachat. Det är roligt att ha den interaktionen och vi är väldigt glada för alla som kommer och kollar på våra matcher. Sen skulle jag vilja säga till alla som kanske såg en match i början av säsongen att vi är ett helt nytt lag nu. De som kanske bara var här på hemmapremiären och inte sett någon match sedan dess borde ge oss en chans till, vi är ett annorlunda lag nu än vi var då.

Matchen har nedsläpp 19.00. Inträde kostar 50 kronor och säkras i entréhallen. Det är fri placering på nedre etage i arenan.