Katerina Mrazova stannar i Brynäs IF – skriver ettårskontrakt: ”Helt enkelt världsklass”
Publicerad: 2020-05-29
Dam
Under sin första säsong i SDHL vann hon assistligan och gjorde totalt 61 poäng på 39 matcher. Nu har Katerina Mrazova skrivit på för ett år till i Brynäs IF. — Hon är en av världens mest tekniska spelare, en otroligt viktig förlängning för oss, säger Erika Grahm, damansvarig.

Katerina Mrazova kom till Brynäs IF inför fjolårssäsongen.

Under sitt första år i Sverige och SDHL vann hon assistligan med 36 målgivande passningar på 34 grundseriematcher. 27-åringen gjorde även 15 mål och landade därmed på 51 poäng vilket resulterade i en fjärdeplats i poängligan. I slutspelet gjorde centern tio (3+7) poäng på fem matcher, med det bäst i laget och tredje bäst totalt i SDHL.

— ”Katka” är helt enkelt världsklass. Jag har mött henne i landslaget under många år och jag har alltid vetat att hon varit bra men jag visste inte att hon var så bra som hon verkligen är. Hon är en av världens mest tekniska damspelare, säger Erika Grahm, damansvarig.

Under säsongen axlade Mrazova en stor roll i både det offensiva och defensiva spelet. Dessutom är hon en uppskattad lagkamrat vid sidan av isen. Hennes nya kontrakt är på ett år, över säsongen 2020/21.

— En otroligt viktig förlängning för oss nu när hon varit här ett år och kan staden, klubben och laget. Hon bidrar med mycket rutin och på isen har hon dessutom utvecklat en kemi utöver det vanliga med Lara Stalder. Det ska bli roligt att få fortsätta jobba med dem båda och se dem i Brynäströjan även kommande säsong. Tillsammans kommer de ge oss en av ligans bästa formationer även i vinter, säger Grahm.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist