Så ska Brynäs lyfta – Danielssons budskap: ”Förstår besvikelsen”
Publicerad: 2018-10-03
Herr
Sex matcher, bara en seger – och många som önskar mer av Brynäs. Nu berättar Nicklas Danielsson om vägen framåt. -De bästa lagen har de kortaste dipparna och vi måste bara ta oss ur den här och in på vinnarspåret igen så fort som möjligt, säger nyförvärvet från Lausanne.

Brynäs kom hem från Linköping sent under natten mot onsdag.

På förmiddagen samlades laget igen – för att ta avstamp mot Timrå hemma på torsdagskvällen.

Forwarden Nicklas Danielsson slår sig ned vid ett av borden i samlingsytan utanför omklädningsrummet.

Och berättar hur han upplever säsongsstarten, utmaningen truppen hamnat i, sin egen situation och mycket mer.

-Vi har rensat luften här på morgonen. Gjort de sakerna man ska, säger forwarden.

-Känslan efter matchen är ju bedrövlig, det är ridå ner när man kommer in efter matchen och har torskat 0-4. Där det dessutom var 0-3 efter sex minuter.

I majoriteten av de sex första omgångarna i SHL 18/19 har Brynäs kommit ut hårt och startat matcherna framgångsrikt – utan att lyckas stänga fler än Rögle borta.

Linköpingsförlusten var ett annat scenario.

-Vi har kollat video under dagen, vad vi kan göra bättre. Samtidigt måste man vara lite objektiv också, i tidigare matcher har vi startat alla bättre och tagit kontroll i matcherna. Det här var första matchen där det blev åt andra hållet, att vi fick en taskig start.

-Sen måste vi lära oss, och det har vi diskuterat, hur vi byter matchbild och kommer in i det. Något måste ju hända. Vi kan inte ligga och nöta på i samma spår, då kommer det inte att hända någonting. Det hände ju för lite i går. Så vi måste försöka hitta att vi kan vända matchbilder – för vi kommer ju att hamna i underläge igen under säsongen.

Boka biljetter till torsdagsmatchen mot Timrå och Skellefteåmatchen på lördag via bilden nedan!

{!A}

Vilka saker har laget pratat om inför nedsläpp mot Timrå?

-Vi har framför allt kollat defensiva klipp, vi tycker att vi släpper till för mycket lägen i farliga områden. Vi vill vara starkare närmre mål, spela klart de situationerna och försöka spela mycket mer till varandra. Man får jobba och åka jävligt mycket skridskor när man inte har pucken och kan vi hitta lite lösningar tidigare i banan och sätta pass på bladet till varandra så kommer det att underlätta väldigt mycket.

-Och sen att vi ska hitta tillbaka till de bra starterna vi haft i tidigare matcher

Brynäs har fem poäng efter sex omgångar. Tre från Röglesegern och en från Frölunda hemma och en från Mora borta.

Hur ser du på starten?

-Vi skulle haft mer poäng, såklart. Men någonstans har bra lag det här flytet. Jobba hårdare … det tycker jag egentligen inte, vi jobbar jävligt hårt. Men vi måste jobba smartare och som jag sa tidigare, spela pucken till varandra. Det går inte att vinna matcher om vi åker runt och ger bort puckar här och var. Det är bättre att vi spelar pucken och så får det bli en miss för att vi försöker, hellre det än att vi spelar safe hela tiden för det kommer inte ge ett bra resultat i slutändan.

Nicklas Danielsson återvände till svensk hockey efter en av karriärens absolut bästa säsonger 17/18.

Då gjorde han 25+25=poäng för schweiziska Lausanne för en tredjeplats i NLA:s poängliga under grundserien.

Brynäscomebacken har startat trögare.

Hur tänker du kring din egen start?

-Jag fick den frågan efter matchen i går också och jag tycker inte att noll mål och assist speglar min prestation på isen. Det är en jobbig situation för mig, givetvis är det så. Men samtidigt sitter jag och kollar på video, det finns nog ingen som studerar mitt eget spel mer än jag själv, så jag ser vad jag håller på med där ute. Sen försöker jag se vilka situationer jag kan hamna i för att få de här skottlägena jag vill komma till.

-Jag jobbar på det varje dag, det är inte det att jag skiter i det. Jag förstår om fansen är besvikna, jag är minst lika besviken själv och jobbar hårt för att vända det.

Många fans är besvikna och oroliga efter starten?

-Det är klart att det är så och det blir frustration. Men vi som jobbar dagligen med det ser vad vi gör och vet att vi strävar framåt hela tiden. Vi går tillbaka och tittar på vad vi gjort, tittar objektivt och inte bara resultat. Resultat och prestation är inte alltid samma sak. Jag tycker ändå att vi på något sätt spelat bättre än resultatet visar. Alla lag kommer att ha dippar under säsongen, det gäller bara att hålla de så korta som möjligt.

-Förhoppningsvis så är det här vår tuffaste dipp och det gäller att komma ur det så fort som möjligt och få in självförtroende i laget och bygga vidare på det. Tittar vi bara på det negativa nu så blir det en ond cirkel, vi måste försöka plocka ut lite sköna grejer och ha en positiv inställning när vi kommer ner i omklädningsrummet för att hitta energi och ta med oss det. Det finns ingen annan väg att gå, då kan man lika gärna lägga sig ner och dö och det är inte aktuellt. De bästa lagen har de kortaste dipparna och vi måste bara ta oss ur den här och in på vinnarspåret igen så fort som möjligt.

Kommunikationschef Kevin Johansson