Poängligavinnaren klar för Brynäs - välkommen till Gävle, Michela Cava
Publicerad: 2019-04-26
Dam
De två senaste säsongerna har hon snittat 1,65 poäng per match i SDHL. Nu har Michela Cava skrivit på ett ettårskontrakt med Brynäs IF. — Det är en av Europas bästa spelare, säger sportdirektören Andreas Dackell.

## Se vår liveintervju med Michela Cava i repris här ##

Var hon än har spelat har hon öst in poäng.

Inte minst de två senaste säsongerna med Modo i SDHL.

På totalt 72 grundseriematcher har hon gjort smått makalösa 52 mål och 67 assist för totalt 119 poäng. Lägg därtill en plus/minus-statistik på 90 och ytterligare 14 (7+7) poäng på elva slutspelsmatcher. Den gångna säsongen vann hon dessutom poängligan.

Nu är tanken att hon ska ta med sig den poängproduktionen till Brynäs IF.

Hon har skrivit på för ett år med klubben.

— Det är oerhört roligt att hon väljer att komma till Brynäs IF. Hon har visat under två säsonger att hon besitter en otrolig spets och hon har öst in poäng i SDHL. Det är en av Europas bästa spelare så det är jättekul att hon har valt att skriva på för oss, säger sportdirektör Andreas Dackell.

”Dacke” ger damansvarig Erika Grahm mycket beröm för att Brynäs lyckats landa värvningen av Cava.

— Erika har gjort ett ohyggligt bra jobb sen hon kom hit med att marknadsföra Brynäs. Sen har vi också gjort förändringar och förbättringar för SDHL-truppen som börjar ge resultat nu. Det är många spelare som vill komma hit.

Att Cava kommer att leverera med de klassiska oken på sina axlar är inget Dackell betvivlar:

— Hon är skicklig och intelligent där ute. Hon gör mycket mål och poäng och det tyder också på ett bra spelsinne. Hon är där det vankas mål. Det är en komplett hockeyspelare som kommer hit, säger han.

För Grahm och Cava blir det en återförening. Duon spelade ihop i Modo säsongen 2017/18, Cavas första säsong i Sverige.

— Det är en av ligans bästa spelare vilket hon visade under förra säsongen när hon vann poängligan. Hon är ett spelgeni och en av de bästa spelarna jag spelat tillsammans med. Jag är väldigt glad över att ha henne i samma lag igen då hon är både en grym hockeyspelare och en bra person i omklädningsrummet, säger Grahm.

25-åriga Cava är född i Thunder Bay i Kanada, några mil från den amerikanska gränsen. Där inledde hon sin hockeybana innan hon tog klivet över till USA och tillbringade sina collegeår på först University of Connecticut och sedan på University of Minnesota-Duluth.

— Jag har varit på många platser och fått lära mig mycket om mig själv. Det har varit en process, men nu trivs jag väldigt bra i Sverige. Det påminner om Kanada så jag får inte så mycket hemlängtan, säger Cava.

## Se vår liveintervju med Michela Cava i repris här ##

Cava hade tidigt siktet inställt på Brynäs när hon skulle välja sin nya klubb, och efter dialog med Grahm och Dackell fanns inte längre några tvivel kvar.

— Det var ett svårt beslut att lämna Modo. Jag har trivts väldigt bra där. Men jag kände att jag ville utvecklas ännu mer och testa på något nytt. Sen känns förändringen som Brynäs håller på att göra väldigt spännande, säger hon.

Hur blir det att återförenas med Erika?

— Vi känner varandra bra och vi hade bra kemi på isen så jag ser fram emot att spela med henne igen. Vi har pratat om det här ganska länge nu och det känns grymt att jag äntligen har skrivit på. Det har gått bra i Modo och det hoppas jag kunna ta med mig till Brynäs.

Kommunikationschef Kevin Johansson