Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Fredag Fre 14 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Fredag Fre 21 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt

Marcus Björk var både målskytt och försvarsjätte mot Malmö

27 december 2021 15:00
SHL

En ovan målskytt fick näta hemma mot Malmö. Marcus Björk smög ner långt i offensiv zon och fick en fin passning från Dmytro Timashov och från nära håll stänkte han in 2-0-målet. För Björk var det en skön känsla att få göra sitt första mål för säsongen.

– Fantastiskt skönt, en stor ryggsäck föll av ryggen. Funnits länge i bakhuvet, grymt skönt, säger Marcus Björk.


Vi noterar andra raka segern i SHL, dessutom med samma resultat – 4-0. Drygt två veckors spelledigt verkar inte ha stört rytmen i laget nämnvärt.

– Känslan är grym, det kände vi redan mot Frölunda när vi vann där. Vi har haft mycket glädje och mycket roligt här under uppehållet, så vi fortsätter på det, säger Björk.

Efter två veckors ledigt blir det nu tätt mellan matcherna när vi redan tisdag kväll ställs mot Örebro på bortaplan och torsdag kväll spelar hemma i Gävle igen. Efter segern mot Malmö riktas nu allt fokus mot tisdagsmatchen mot Örebro.

– Kommer bli en tuff bortamatch men om vi fortsätter att spela som vi gör nu så kommer det bli jämnt. Det kommer bli en jämn batalj. Örebro är ett bra lag och det gäller att vi är med från start, säger Björk.

Som försvarsspelare är det extra skönt med hålla nollor, något som Marcus Björk skriver under på.

– Det är fantastiskt roligt och Veini där bak är fantastisk. Vårt försvarsspel har varit riktigt bra nu i två matcher och om vi spelar bra försvarsspel så kommer vi kunna vinna många matcher framöver, säger Björk.

Offensivt visade vi på en hög effektivitet när vi efter halva matchen ledde med 2-0 – efter endast fyra skott på mål. Lite som i matchen mot Frölunda var det hög effektivitet i den andra perioden som avgjorde matchen till vår fördel.

– Vi har haft problem med att vara där inne i hetluften och sätta dit dem. Jag tycker vi kan göra mer mål idag, vi kan vara ännu hetare framför mål, men det är nånting vi jobbar på dagligen så vi får fortsätta, säger Björk.

Vi får drygt 30 skott mot oss idag, men lyckas hålla tätt. Det känns som att ni i försvaret och Veini i mål har hittat varandra?

– Verkligen. Jag tycker Malmö är mycket på utsidan under stora delar av matchen och Veini ser dem flesta skotten och han gör några riktigt fina räddningar som stärker vårt självförtroende som backar och även hans. Senaste matcherna tycker jag att vi har samspelat väldigt bra.

Vad tycker du om det täta spelschemat som väntar den här veckan?

– Grymt roligt, äntligen börjar de här tre matcherna i veckan och det är det man gillar.

Nästa match

Örebro – Brynäs Tisdag 28/12 19.00 Behrn Arena

Matchen sänds via CMore.