Förlust i tät bortamatch
Publicerad: 2018-02-01
Trots att Linus Ölund gav Brynäs ledningen blev det till slut inga poäng mot Rögle som vann med 4-3.

Det var en helt okej första period från Brynäs sida som inledde matchen mot Rögle. Arbetet i egen zon var stabilt och anfallsmässigt skapades en del fina lägen. Hemmalaget fick chansen i tre powerplay-spel men lyckades inte utnyttja något av dem. Det berodde till stor del på att Brynäs, som är ligans bästa boxplaylag, inte gav Rögle möjligheten att få till något tryck. Ett undantag dock i det tredje spelet i numerärt överläge för hemmalaget då det brände till en gång framför Linus Fernström i Brynäs kasse. Men då agerade Lukas Kilström räddande ängel.

Antalet skapade målchanser vann Brynäs med 4-1 och närmast ett mål var Lucas Carlsson som satte pucken i stolpe efter ett 2 mot 1 läge. Underhållningsvärdet under den första perioden var hyggligt men det bjöds bitvis på lite för mycket hafsigt spel för ett högre betyg. Perioden till Brynäs men 0-0 på resultattavlan.

Mittperioden visade upp ett hemmalag som gav Brynäs mer huvudbry än i period ett. I den sjätte minuten under ännu ett spel i powerplay fick Rögle hårt tryck mot Brynäs och det verkade som att ett ledningsmål för hemmalaget var på väg. Rögle kändes vassare och ägde stora delar av de första tio minuterna.

Men glädjande nog så var det Brynäs som fick in det viktiga 1-0 målet. Ryan Gunderson förde upp pucken och passade Linus Ölund som avancerade in en bit i anfallszonen och med ett välriktat skott hittade nätet bakom en bra Justin Pogge.

Brynäs lyfte spelet något under den sista delen av perioden men som helhet gick den ändå knappt till Rögle. Ledning 1-0 inför period tredje perioden och en spännande avslutning väntade.

Det blev en händelserik period. Väldigt tidigt kvitterade Rögle. Men alldeles innan hade Aaron Palushaj ett friläge där han nästan, men bara nästan, kom runt Justin Pogge och skapade sig ett öppet mål.

{!C}

Aaron Palushaj var nära att göra 2-1 till Brynäs tidigt i den tredje perioden. Men i den här matchen blev han utan notering i målprotokollet.

Efter kvitteringen stod matchen och vägde. Men det där stabila spelet från Brynäs sida fanns nu inte riktigt. Det hela gick lite för mycket på chans. Och det straffade sig. Rögle tog ledningen på ett fint placerat skott med 14 minuter kvar. Ett mål som för en stund gav hemmalaget väldigt mycket luft under vingarna.

Brynäs kom dock igen och Jesper Boqvist kunde kvittera med ett perfekt dragskott efter assist från Ryan Gunderson. Men med lite mer än sex minuter kvar lyckades Rögle åter sätta sig i ledningen. Att sedan Brynäs chansade med sex utespelare med 2.37 kvar hjälpte inte. Tvärtom. Rögle gjorde 4-2 i tom kasse. Jesper Jensen fick sedan in en reduceringspuck men då återstod endast 12 sekunder att spela.

{!D}

Jesper Boqvist kvitterade snyggt till 2-2 men tyvärr gav inte det målet några poäng att ta med hem.

Det vill sig inte för Brynäs i Lindab Arena. För bara ett par veckor sedan blev det förlust med 3-1. Även då gjorde hemmalaget mål i tom bur.

-Det var surt att torska ikväll. Vi gör två bra perioder men i den tredje blir det lite misstag och vi tar inte riktigt ansvar, sade Jesper Boqvist efter matchen.

Nu är det bara att ta flyget hem igen och ladda för Växjö Lakers i Gavlerinken på lördag.

Rögle BK-Brynäs IF 4-3 (0-0,0-1,4-2)

Skottstatistik 25-20 (5.8,13-7,7-5)

Utvisningar RBK 5x2 min BIF 5x2 min

Publik 3829

Brynäs mål: 0-1 Linus Ölund assist Ryan Gunderson/Kevin Clark (28.58) 2-2 Jesper Boqvist assist Ryan Gunderson/Simon Bertilsson (49.58) 4-3 Jesper Jensen assist Jesper Boqvist/Simon Bertilsson (59.48)