Efter operationen – fem månaders rehab väntar för Eric Norin
Publicerad: 2018-11-27
12 november opererade Eric Norin sin skadade axel. Nu står det klart att han blir borta fem månader.

Under måndagen var Eric Norin hos läkare och tog bort stygnen från operationen han genomförde 12 november. Allt såg bra ut och enligt läkarna ligger han före återhämtningskurvan. Just nu rehabiliteringstränar han på egen hand hemma i Stockholm.

-Jag har inte ont nu och kör rehab här tills vidare. Jag ska snacka med Mange (Ågren, fystränare) och kommer väl upp och träffar laget framöver, säger Norin.

Återhämtningstiden från operationsdatumet väntas vara fem månader.

-Men min ambition är att komma tillbaka innan det. Jag hade egentligen velat spela nu men det går ju inte. Det är bara att ta det och är sånt som händer. Det går inte att göra så mycket åt.

Tillbaka i laget är Niclas Lundgren, som varit utlånad till Malmö. Magnus Sundquist har därmed i dagsläget sju backar att tillgå när laget åker på bortaturné i slutet av veckan.

-Jag får heja på boysen i stället. Jag kollar varje match och kan säga att man blir mer nervös när man sitter bredvid, säger Norin.

Brynäs har tagit poäng i sju raka matcher. Nästa SHL-match spelas borta mot Frölunda under torsdagen med nedsläpp 19.00. Laget åker sedan direkt till Skellefteå där man spelar på lördag med nedsläpp.

-Jag tycker det har varit lite mer energi. Grabbarna har gått lite mer på mål och spelat bättre försvarsspel. Det ser verkligen ut som att de har kul där ute.

Skadeläget per 27 november 2018:

  • Eric Norin: Axelskada. Opererades 12 november. Efter operationsdatum har han en väntad rehab på fem månader.

  • Joacim Eriksson: Knäskada. Opererades 4 juni och hade från operationsdatum en väntad rehab på 6-8 månader. Närmar sig återkomst i spel.

  • - Jonathan Granström: Hjärnskakning. Borta på obestämd tid.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist