Skadeuppdatering gällande SHL-truppen – sex spelare på skadelistan
Publicerad: 2021-01-17
Herr
Information från Brynäs IF.

I lördagens match mot Skellefteå blev både Anton Rödin och Greg Scott skadade. Scott var tvungen att avbryta matchen i den första perioden med en misstänkt hjärnskakning och Rödin spelade färdigt matchen med en kraftigt lindad handled.

Nedan följer uttalanden från Brynäs medicinska team om de spelare vi har på skadelistan just nu:

12 Samuel Asklöf:

”Samuel fortsätter rehabilitera sin axelskada. Tyvärr är han inte närmare spel idag än för en eller två månader sen. Vi har ingen prognos för när han kan vara tillbaka”.

15 Simon Bertilsson:

”När underkroppsskadan inträffade i slutet av december bedömde vi en prognos på fyra-sex veckor och att han inte skulle kunna spela under januari. Vi tror fortsatt att den prognosen stämmer och att han har någon vecka kvar innan han är spelbar igen”.

18 Anton Rödin:

”Vi har inga positiva nyheter angående Anton, tyvärr. Han röntgades efter matchen igår och det fastställdes en fraktur på ett underarmsben. Han är nu gipsad. Vi ska prata med specialister för att se om vi ska operera eller inte. Innan vi fått svar därifrån är det svårt att fastställa en tidsram för när han kan vara återhämtad”.

24 Emil Molin:

”Han har känningar i överkroppen. Vi bedömer honom som en dag för dag-skada”.

41 Greg Scott:

”Vi undersökte honom efter situationen under matchen igår och misstänker en hjärnskakning. Han åkte hem på kvällen och kommer att undersökas mer under eftermiddagen/kvällen idag (söndag). Vi får se vad den undersökningen visar innan vi fastställer en diagnos”.

67 John Persson:

”En överkroppsskada håller honom fortfarande från spel. Han ska träffa en specialist i veckan och fortsätter sin rehabilitering. Han blir borta tills vidare, mer än så kan vi inte säga just nu”.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist