Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Onsdag Ons 31 Mars Mar
Torsdag Tor 1 April Apr
Lördag Lör 3 April Apr
Tisdag Tis 6 April Apr
Fredag Fre 9 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Söndag Sön 18 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Idag 17 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Onsdag Ons 22 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Fredag Fre 24 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Onsdag Ons 29 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt

Poängdrottningen stannar – Lara Stalder skriver på för ett år till i Brynäs IF

2 juli 2021 10:00
Lara Stalder, Brynäs IF, förlänger
Dam

Förra säsongen slog hon SDHL-rekordet för flest poäng under en säsong.

Nu står det klart att det blir ytterligare ett år i Den rena dräkten.

– Jag är säker på att vi kommer utmana om guldet i år igen, säger Lara Stalder efter att ha förlängt sitt kontrakt med Brynäs IF.


Med sina 82 (31+51) poäng på 36 grundseriematcher förra säsongen vann hon poängligan och slog dessutom rekord för flest poäng under en SDHL-säsong genom tiderna.

Hon gjorde även 13 (2+11) poäng på åtta slutspelsmatcher när vi tog oss till final för första gången sedan 2013.

Noteringarna innebär att Lara Stalder under sina två säsonger i Brynäs IF gjort totalt 174 (79+95) poäng på 85 matcher, inklusive slutspel. Ett snitt på över två poäng per match och hennes poängmässigt två bästa säsonger i karriären.

Och nu står det klart att hon kommer göra en säsong till i klubben. Hon har skrivit på ett kontrakt över säsongen 2021/22.

– Lara är en världsspelare. Hon har varit med från start i den satsning som vi gör på damverksamheten och hon är en viktig ambassadör för hela Brynäs IF. Hon är inte bara en poängspelare utan hon är också en vinnarskalle som aldrig är nöjd och alltid vill mer och jag är glad att hon vill fortsätta utveckla sig själv och vara med på Brynäs resa framåt, säger damansvarig Erika Grahm.

Under båda sina säsonger i Brynäs har Stalder spelat med ett ”A” på bröstet som vår assisterande lagkapten. Säsongen 2019/20 vann hon som den första damspelaren någonsin utmärkelsen Guldhjälmen – priset som av spelarna själva röstas fram till ligans mest värdefulla spelare.

– Jag är lycklig här i Brynäs. Det är en perfekt miljö för mig att spela min bästa hockey. Människorna här är fantastiska och det är ett gott tecken på att vi hade en bra grupp och något stort på gång att så många från förra årets lag har valt att stanna. Det är några pusselbitar kvar och när de är på plats är jag säker på att vi kommer utmana om guldet i år igen, säger 27-åringen.

Med undantaget för en kort visit till Gävle har Stalder befunnit sig i hemlandet Schweiz sedan säsongen avslutades.

– Det har hänt mycket i och runt klubben sen säsongen tog slut. Men jag hoppas att när vi kommer tillbaka i augusti så kommer vi att kunna lägga allt det där bakom oss och att hela organisationen då kommer kunna satsa framåt på ett mer lugnt och strukturerat sätt. Det behöver vi, för alla supportrar, för alla barn som följer klubben, för våra partners och för oss själva. För framtiden.

Brynäs IF tackar även backen Jalyn Elmes för hennes insatser under tiden i klubben.

– Jalyn var en stor del av laget förra året. Jag vill verkligen rikta ett stort tack till henne för hennes insatser förra säsongen. Hon var en viktig kugge på isen och en minst lika viktig kugge i omklädningsrummet, säger Grahm.