• Huvudsponsorer

Henrik Larsson lämnar Brynäs IF – återvänder till BIK Karlskoga

20 november 2018 10:29
Herr

Henrik Larsson lämnar Brynäs IF. Parterna har enats om att avsluta kontraktet – och backen återvänder till BIK Karlskoga. -Jag har haft det så jäkla kul med grabbarna vilket gjort det till ett väldigt jobbigt beslut att fatta, säger Larsson.


Säsongen 16/17 vräkte Henrik Larsson in 8+32=40 poäng på 52 grundseriematcher och ytterligare 0+9=9 poäng på tio kvalmatcher för BIK Karlskoga.

Sedan skrev han på ett tvåårskontrakt med Brynäs till säsongen efter.

Efter 62 SHL-matcher och nio CHL-matcher är det nu klart att Larsson återvänder till moderklubben i Värmland.

-Jag har funderat fram och tillbaka under en längre tid och varit lite stressad över situationen. Jag har varit tvungen att tänka lite egoistiskt och sett till vad som är bäst för min fortsatta karriär. Och då behöver jag spela hockey, säger Larsson.

-Samtidigt är det skittråkigt att lämna Brynäs. Jag har haft det så jäkla kul med grabbarna vilket gjort det till ett väldigt jobbigt beslut att fatta.

Backens kontrakt med Brynäs avslutas och den nyblivne 24-årigen har skrivit under ett nytt med BIK Karlskoga.

-Jag vill ge en eloge till Brynäs och ”Dacke” (Andreas Dackell). Han vet hur det går till som spelare och har förstått hur jag har känt och varit väldigt förstående hela vägen.

Andreas Dackell, tillförordnad sportchef i Brynäs:

-Vi har tänkt på människan ”Henke”. Han har varit här i ett och ett halvt år och inte fått spela så mycket. Jag förstår att han vill och behöver fler minuter på is och för tillfället kan vi inte ge honom det i Brynäs. Då är han mer än värd att få komma någon annanstans med mycket mer speltid.

Henrik Larsson är en spelare som sprider glädje i omklädningsrummet.

-Han har varit grymt omtyckt i gruppen och aldrig gnällt över någonting alls. Han ska ha all cred för att han har krigat på i en svår situation. Det är en kanonkille.

Med Henrik Larsson ut ur truppen och Eric Norin långtidsskadad har Brynäs sex A-lagskontrakterade backar tillgängliga nuvarande vecka.

Sedan kommer Niclas Lundgren tillbaka från utlåningen till Malmö.

-Tanken är att Lundgren ska tillbaka hit och spela. Han är tillbaka efter den här veckan. Under matcherna mot HV71 och Luleå kommer någon av våra juniorbackar ersätta Larsson, säger Dackell.

Brynäs IF tackar Henrik Larsson för sin tid i klubben och önskar honom ett stort lycka till i framtiden.