Målsättning för insamlingen klar – nu tar vi det i mål: ”Djupt imponerad”
Publicerad: 2020-07-10
Herr
Fansens värvning har fått Brynäsfamiljen att sluta samman. Nu sätter föreningen ett slutmål för insamlingen. — Nu tar vi det här i mål gemensamt, säger en imponerad klubbdirektör Michael Campese.

Uppslutningen från Brynäsfamiljen till Fansens värvning har gjort avtryck över hela Idrottssverige.

På fredagsmorgonen passerade summan från privatpersoner 1.4 miljoner kronor – och fick sedan förstärkning av Monitor ERP Systems sjusiffriga belopp.

Nu väljer föreningen att sätta ett slutmål för insamlingen. Målet är satt till två miljoner kronor exklusive Monitorsumman. I det kommer privatpersonernas insats få sällskap av de övriga partnerintäkter som kommer in.

Klubbdirektören Michael Campese är djupt imponerad över stödet till Fansens värvning och berättar varför målsättningen på två miljoner kronor exklusive Monitorsumman inte kablades ut redan vid start i tisdags.

— När vi valde att ställa frågan till supportrarna gjorde vi det med ingången att få så mycket hjälp vi bara kunde med att lyckas värva de här spelarna. Vi ville låta gemenskapen och inspirationen att kunna gå samman tillsammans och bli en del av finansieringen flöda fritt utan att känna att det fanns en kanske ouppnåelig siffra i slutändan. Vi visste inte riktigt själva hur stort det kunde bli och ville vänta och se.

— Nu kan vi konstatera att den ekonomiska kraften i Brynäsfamiljen är så pass stor att vi kan sätta den här siffran och att den förhoppningsvis känns nåbar för alla och att det blir en trigger att både nå och slå målet. Jag har en ruskig respekt för det som gjorts hittills, men kan vi ta det hela vägen dit vore det otroligt bra.

— Vi konstaterar också att om vi når målet på två miljoner kronor från privatpersoner och företag adderat med Monitorbeloppet så har vi genererat de pengarna som krävs för att säkerställa den ekonomiska risken i de avtal vi erbjudit spelarna under det första kontraktsåret. Då har alla Brynäsare tillsammans gjort ett stort avtryck för våra sportsliga möjligheter under den kommande säsongen.

Hur ser du på det engagemang som varit hittills?

— Det är som jag sagt i dialogen på sociala medier och i media. Jag är oerhört imponerad och faktiskt lite rörd över den kraft som finns i våra supporter- och partnerled. Jag upplever en stark stolthet över att få vara en del av den här föreningen och den ansträngning som görs av Brynäsare i det här för att stärka våra sportsliga möjligheter.

Hur nära är det att bli klart med Patrik Berglund och Simon Bertilsson nu?

— Når vi målet med de två miljoner kronor exklusive Monitorsumman som vi satt nu så har föreningen gjort den ekonomiska ansträngningen som vi bedömer är marknadsmässig för att rekrytera de här spelarna. Det är min bestämda uppfattning att vi då kommer att ha förutsättningar för att lyckas med båda värvningarna. Vi är inte framme ännu, men nu är vi nära på riktigt och ska ta det här i mål gemensamt.

Så här gör du för att bidra - insamlingen pågår till senast söndagen den 19 juli

Som privatperson

Donera valfritt belopp till bankgiro: 265-7559 och märk donationen med Fansens värvning

Swisha valfritt belopp till 123 350 06 75 och märk donationen med Fansens värvning

Som företagare

Donera valfritt belopp till bankgiro: 265-7559 och märk donationen med Fansens värvning och ditt företagsnamn

Swisha valfritt belopp till 123 350 06 75 och märk donationen med Fansens värvning och ditt företagsnamn

Eller kontakta någon av våra säljare direkt:

[email protected]

[email protected]

[email protected]

Kommunikationschef Kevin Johansson