Svenska Kommun Försäkrings AB - Ny Dam pluspartner.
Publicerad: 2016-06-20

Nu är det klart att Svenska Kommun Försäkrings AB blir Brynäs Dam Plus partner inför säsongen 16/17.

Brynäs Dam Plus är ett nytt partnerskap som tagits fram under våren där alla intäkter öronmärks till föreningens satsning på damlaget. Nu är det klart att nästa företag att ansluta till Brynäs Dam Plus är Svenska Kommun Försäkrings AB, ett företag som verkligen månar om tjejers möjligheter till att idrotta.
- Vi har varit partners till Brynäs IF i många år, men redan förra året bestämde vi oss för att gå in och stötta damlaget extra. Eftersom vi redan varit partners till damlaget en säsong var det självklart att gå med i Brynäs Dam Plus när frågan kom, säger Björn Ryd, VD Svenska Kommun Försäkringar.

Svenska Kommun Försäkrings AB ägs av sammanlagt tio kommuner, däribland Gävle, och att stötta damidrotten är en del i arbetet med att skapa trygga kommuner.
- Vi anser att Brynäs damhockey är väldigt viktig och vill gärna vara med och stötta dem. I grunden är det för att vi vill vara med och skapa trygga kommuner och öka möjligheterna för tjejer att idrotta. Damhockey är en del i det arbetet, men vi stöttar även lag bl.a inom fotboll, innebandy, pingis och bågskytte. Vi tycker det är viktigt att främja olika damidrotter, säger Björn.

Ulrica Kjellman på Svenska Kommun Försäkrings AB berättar mer om syftet att få in specifikt i Brynäs Dam Plus
- Vi tycker att det är otroligt viktigt att tjejer får möjlighet att idrotta på lika villkor som killar. Vi vill gärna vara med och bidra till att bredda Brynäs damverksamhet och ta in yngre tjejer som kan skapa en bas till damlaget.

Även möjligheten att locka ännu fler tjejer är något de ser som positivt, Björn Ryd fyller i.
- Sen hoppas vi också kunna ge fler unga tjejer som inte håller på med någon idrott, eller kanske är aktiv i andra sporter, chansen att gå och se damhockey och finna ett intresse för hockeyn. Vi hoppas att det här samarbetet ska bidra till att locka yngre tjejer men också nyanlända som kan upptäcka sporten.

Johan Cahling, vice klubbdirektör i Brynäs IF är glad att Svenska Kommun Försäkringar väljer vara med på den satsning som görs på damlaget.
- Vi är otroligt glada över att Svenska Kommun Försäkrings AB vill vara med i den här satsningen. Det vi gör nu är ett långsiktigt och konsekvent arbete där vi ska vidareutveckla vår damverksamhet på flera plan. Tack vare Svenska Kommun Försäkrings AB och andra Dam Plus-partners kommer vi att kunna ta ett helhetsgrepp om damverksamheten.


Läs mer om Brynäs Dam Plus här.

Madelene Åhlström