• Huvudsponsorer

Zetterberg tillbaka och Brodecki in i laget — men Rödin saknas mot Örebro

28 augusti 2019 14:05
Lukas Zetterberg, Brynäs IF
Herr

Lukas Zetterberg är tillbaka och nyförvärvet Adam Brodecki går rakt in i laget när vi möter Örebro ikväll.

Däremot så har lagkapten Anton Rödin tvingats lämna återbud på grund av att han har feber.

— Han ringde imorse och berättade att han hade feber, så han spelar inte idag, säger assisterande tränare Mikael Holmqvist.


Ikväll åker vi till Fagersta för att möta Örebro i en träningsmatch. Men lagkapten Anton Rödin kommer att saknas på bussen. Han har nämligen insjuknat.

— Han ringde imorse och berättade att han hade feber, så han spelar inte idag. Sånt där är svårt att påverka, säger assisterande tränare Mikael Holmqvist.

I Rödins frånvaro får Emil Forslund återigen chansen bredvid Greg Scott och Jaedon Descheneau. När han spelade där i segermatchen mot Djurgården gjorde han två mål.

— Han gjorde två mål men han spelade riktigt bra i övrigt också, så vi vill spela honom där ikväll igen, säger "Honken".

Förutom Rödin blir även Johan Alcén, som vilar, på hemmaplan och det bli även Niclas Andersén, som väntar tillökning i familjen.

På backsidan är Niclas Lundgren tillbaka i laget och Josef Ingman spelar ikväll tillsammans med Jonathna Sigalet. Marcus Ersson är sjunde back men kommer att få mycket speltid ändå, berättar Holmqvist.

På forwardssidan är Lukas Zetterberg tillbaka och kliver in i kedjan med Linus Ölund och Samuel Asklöf. Formationen med Joachim Rohdin, Jacob Blomqvist och Daniel Mannberg har ledarstaben valt att hålla intakt.

— De fortsätter att spela tillsammans. Sett till hur vi vill agera på isen har de varit en av våra bästa formationer så här långt, säger Holmqvist.

Nyförvärvet Adam Brodecki, som skrev på för klubben i måndags, kliver direkt in i laget. Han tar plats bredvid Tomi Sallinen och Nicklas Danielsson.

— Han har bara hunnit göra två träningar med oss men har sett bra ut. Han är här av en anledning och han ska bara in och spela sitt spel. Det är en bra hockeyspelare och det ska bli kul att se honom i matchsituation.

Samuel Ersson kommer att vakta målet mot Örebro.

— Han har stått mot Modo och Ässät så nu ska det bli spännande att se honom mot SHL-motstånd.

Så formerar vi laget mot Örebro:

Målvakter:

Samuel Ersson (Joacim Eriksson)

Backar:

Jonathan Sigalet — Josef Ingman

Lukas Kilström — Eric Norin

Niclas Lundgren — Alexander Lindelöf

Marcus Ersson

Kedjor:

Emil Forslund — Greg Scott — Jaedon Descheneau

Adam Brodecki — Tomi Sallinen — Nicklas Danielsson

Samuel Asklöf — Linus Ölund — Lukas Zetterberg

Daniel Mannberg — Jacob Blomqvist — Joachim Rohdin

Samuel Solem