Amerikansk toppspelare klar för Brynäs IF – backen Patricia Marshall ansluter
Publicerad: 2020-06-03
Dam
Hon har varit lagkapten på college och spelat tre U18-VM för USA. Nu kommer Patricia Marshall till Brynäs IF. — Jag räknar dagarna tills jag får åka över, säger hon.

Damansvarig Erika Grahm fortsätter att säkra upp starka namn inför kommande säsong i SDHL.

Tidigare har spelare som Jaycee Gebhard och Anna Meixner värvats in samtidigt som toppspelare som Denisa Krizova och Katerina Mrazova förlängt kontraktet.

Och nu har Grahm hittat nästa pusselbit.

Patricia Marshall, en högerfattad back ansluter till Brynäs IF efter fyra år på University of Minnesota i USA.

Marshall har skrivit på för ett år, över säsongen 2020/21.

— ”Patti” är en rightback med sina största styrkor i det defensiva spelet och i sin första pass. Hon är duktig på att sätta igång spelet från egen zon och på att hitta bra lösningar. Hon kommer bidra med kraft i defensiven och vi ser stor utvecklingspotential i hennes offensiva spel, säger Grahm.

Under sitt sista år på college var Marshall lagkapten. Dessutom har hon varit en del i USA:s landslagsprogram och spelat inte mindre än tre U18-VM, där hon tagit två guld och ett silver.

— Det är riktigt bra gjort i ett land som har så tuff konkurrens som USA. Hon har spelat på en framgångsrik skola och varit kapten både där och i U18-landslaget. Det är en lugn och stabil person vi får hit som kommer med väldigt bra rutin från både landslag och från en framgångsrik collegekarriär.

Marshall ser fram emot att komma till Brynäs:

— Jag ville fortsätta spela och jag har pratat med några vänner som spelat i Sverige och de har bara haft bra saker att säga. Jag är lite nervös men också väldigt förväntansfull och jag ser fram emot det. Gävle ser ut som en mysig stad vid havet och jag ser fram emot att komma dit och se den på riktigt, jag räknar dagarna tills jag får åka över, säger hon.

22-åringen draftades av Minnesota Whitecaps som elfte spelare totalt i NWHL-draften 2020. Totalt gjorde hon 61 poäng, varav åtta mål, på 150 matcher i college.

— Jag är mer av en defensiv back men jag sätter gärna igång uppspelet bakifrån. Jag är inte en flashig spelare utan mer en jämn, stabil back som stänger ner försvarszon, säger Marshall.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist