Peter Andersson lämnar Brynäs IF
Publicerad: 2021-04-04
Herr
Huvudtränare Peter Andersson har blivit entledigad från sitt uppdrag som huvudtränare för Brynäs SHL-trupp. Han fick beskedet under lördagen, efter den sista grundseriematchen. — Vi behöver en förändring, säger klubbdirektör Michael Campese.

Peter Andersson kom till Brynäs inför årets säsong efter fyra år som huvudtränare i Malmö.

Dessförinnan hade han i tre år varit assisterande tränare i schweiziska HC Lugano samt varit huvudansvarig för Örebro.

Nu lämnar han Brynäs IF.

— Peter har gjort allt i sin makt och lagt ner sin själ i det här jobbet men de sportsliga resultaten har inte alls gått som vi förväntat oss den här säsongen. Vi kliver in i ett kval om några dagar och känner att vi behöver en förändring på ledarsidan, säger Michael Campese, klubbdirektör.

Brynäs slutade på 13:e plats i tabellen och kommer behöva spela kvalspel för att klara sig kvar i SHL. Kvalspelet spelas i en bäst av sju-serie mot HV71 där den första matchen spelas på tisdag.

— Prio ett är att vi ska klara oss kvar nu och vi hoppas att det här ska väcka laget. Just nu handlar allt om att vi fortsatt ska vara ett SHL-lag även när nästa säsong drar igång i höst, säger Campese.

Även assisterande tränare Viktor Stråhle lämnar sitt uppdrag.

— Vi önskar både Peter och Viktor stort lycka till i sina framtida karriärer. Så klart gick vi in i det här med en helt annan målbild men ibland fungerar det inte och då krävs en förändring, säger Campese.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist