• Huvudsponsorer

Den 14 januari spelar Brynäs i retro-tröjor

8 januari 2017 09:49
Ateljé J-Berg
Tommy Landberg / Ateljé J-Berg
Tommy Landberg / Ateljé J-Berg
Tommy Landberg / Ateljé J-Berg

Den 14 januari, när det är dags för Super Duper Hockey Night, spelar herrlaget med specialmatchtröjor.


I samband med Super Duper Hockey Night lördagen den 14 januari kommer herrmatchen att gå i retro-tema. 70-talet kommer att stå i fokus med allt från 70-talsmusik till besök av profiler från just 70-talet.

Herrarna kommer att spela i matchtröjor inspirerade av tröjorna Brynäs IF spelade i under 70-talet. I bildspelet ovan kan ni se lagbilder från åren Brynäs spelade i tröjan som retro-tröjan är inspirerad av, och kollar ni noga på bilderna kan ni se profiler såsom Tord Lundström, Wille Löfqvist, Stig Salming och många fler. 70-talet var en storhetsera för Brynäs IF då man vann SM-guld flertalet gånger och dominerade den svenska ishockeyn.

Samtidigt som tröjorna förändrats genom åren, har Brynäs hållit fast vid tröjornas grunddesign. Det som skiljer dagens tröja från 70-talets är klubbemblemet som förändrats och justerats genom åren. Även den förre storsponsorn ”Bockens” har försvunnit från tröjorna och numera spelar Brynäs stolt i de reklamfria matchtröjorna. Ett viktigt kännetecken som lever vidare, och kanske är det viktigaste kännetecknet, är axeloken som funnits på Brynäströjorna i ca 60 år (förutom en sväng på 80-talet då de togs bort av kostnadsskäl).

Tröjorna som spelarna kommer att spela i under retro-matchen är sublimerade och alla tröjorna är tryckta med namn och nummer och på bröstet finns texten ”Brynäs IF – Djurgården Hockey 14 jan 2017”. En annan detalj som gör comeback är snörningen runt halsen. Efter matchen kommer de matchanvända tröjorna att auktioneras ut via Tradera. Ta chansen att buda hem tröjan som just din favoritspelare använt och få samtidigt ett fint minne från såväl retro-matchen som 70-talet. Håll koll på brynas.se om mer information kring auktionerna.

Intersport har tagit fram en replica av tröjan i begränsad upplaga. Under matchdagen kommer den begränsade upplagan av tröjorna att säljas i Brynässhopen (endast i Gavlerinken) för 799kr. Tröjorna kommer att börja säljas från att Brynässhopen öppnar den 14 januari kl. 11.00 och det är först till kvarn som gäller.

Biljetter till Brynäs IF - Djurgården Hockey köper du här!