Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Onsdag Ons 3 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Fredag Fre 5 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Måndag Mån 8 Februari Feb
Torsdag Tor 11 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Fredag Fre 19 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Fredag Fre 26 Februari Feb
Idag 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Torsdag Tor 4 Mars Mar
Fredag Fre 5 Mars Mar
Söndag Sön 7 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Söndag Sön 21 Mars Mar
Tisdag Tis 23 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Brynäs IF genomför byte med Malmö — Adam Brodecki lämnar och Marcus Björk ansluter

10 februari 2020 13:00
Marcus Björk, Brynäs IF
Herr

Brynäs IF har genomfört en bytesaffär med Malmö Redhawks.

Avtalet innebär att Marcus Björk ansluter till Brynäs från Malmö och att Adam Brodecki går i motsatt riktning.

— Det är en utmaning som jag är väldigt taggad på, säger Björk.


Backen Marcus Björk kommer ursprungligen från Umeå, och han har Björklöven som moderklubb. Efter några år i Luleås juniorverksamhet och en tid i USA tog han sig via Asplöven och Oskarshamn till spel i SHL med Örebro. Under förra säsongen gick han till Malmö och hittills har han gjort totalt 25 (9+16) poäng på 88 SHL-matcher i karriären.

Nu är han klar för Brynäs IF. Han har skrivit på ett kontrakt över säsongen 2021/22 och ansluter till sin nya klubb under tisdagen.

— Vi har tittat på honom hela säsongen och har varit intresserade en längre tid eftersom han suttit på utgående kontrakt. Sen dök möjligheten upp att ta hit honom redan nu, vilket vi ser som jättepositivt, säger herransvarige Michael Sundlöv och fortsätter:

— Vi är glada över att han kommer hit i över två år och tror att han kommer ta kliv här oss hos i en roll där han får chansen att utvecklas.

Björk beskrivs som en stor högerfattad back med ett bra skott och offensiv uppsida.

— En kille som är offensiv och vi hoppas kunna förädla och ta del av hans offensiva spetskvalitet. Han gjorde mycket poäng för Malmö innan jul men har fått mindre speltid sen dess. Vi ser en uppsida på honom och dessutom får vi in lite storlek i laget, även om Marcus inte är en så fysisk spelare. Han ger oss element i truppen som vi inte hade innan den här värvningen, säger Sundlöv.

Förhoppningen är att 22-åringen är spelklar till tisdagens match mot HV71 hemma i Monitor ERP Arena.

— Det känns fantastiskt roligt att komma till Brynäs. Det är en utmaning som jag är väldigt taggad på. Brynäs är en stor och klassisk klubb som det ska bli häftigt att bli en del av, säger Björk.

Björks hittills poängbästa säsong var 2016/17 när han spelade med Oskarshamn i allsvenskan. Då gjorde han 34 (13+21) poäng på 52 matcher och i kvalserien gjorde han sju poäng, varav fem mål, på åtta matcher. Med det gjorde han flest poäng av samtliga backar i serien och blev även utsedd till seriens bästa back.

— Jag ser mig som en stark offensiv back som gillar att följa med i anfallen. Jag har också jobbat hårt för att bli jämnare och mer pålitlig i försvarszon, så jag hoppas kunna bidra i båda riktningar.

Avtalet med Malmö innebär att Adam Brodecki går i motsatt riktning och lämnar Brynäs.

— Vi ville avvakta med att förlänga med Adam och han fick ett erbjudande från Malmö som han ville ta. Så Marcus kommer hit och får ett avtal och Adam åker till Malmö och får ett avtal. Det känns bra att vi kan hjälpa varandra på det här sättet. Inte bara mellan klubbarna utan mellan spelarna också, säger Sundlöv.

24-årige Brodecki återvände till Brynäs inför årets säsong och forwarden har gjort 14 (6+8) poäng på 37 matcher den här säsongen.

— Tack för den här säsongen och för allt stöd både jag och laget fått från supportrarna, även om det inte gått som vi hade tänkt oss resultatmässigt. Jag är glad över att jag fick chansen att komma hem och jag kommer sakna tiden här men nu är det dags att gå vidare och jag ser redan fram emot nästa utmaning. Jag önskar Brynäs alla lycka till framöver, förutom när de spelar mot oss, så klart, säger Brodecki.

Att Björk ansluter innebär att Brynäs nu har tio backar på kontrakt, men där två är på skadelistan i Lukas Kilström och Marcus Ersson. Övergångsfönstret stänger på lördag och Sundlöv utesluter inte att det kan ske ytterligare förändringar i spelartruppen innan dess.

— Det är en vecka kvar och det hinner ännu hända mycket på den tiden. Vi utesluter inget utan kommer fortsätta titta på möjligheter för att stärka laget, säger han.