• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Onsdag Ons 19 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Onsdag Ons 4 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Fredag Fre 6 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

William Eriksson årets siste att nomineras till Tigernstipendiet

16 januari 2020 10:30
William Eriksson, Brynäs IF, Brynäs J20, Brynäs J18, Tigernstipendiet
Junior

William Eriksson är den tredje och sista spelaren att bli nominerad till årets Tigernstipendie.

Backen har gjort en stabil säsong och tagit flera kliv.

— Det känns riktigt kul och jag blev väldigt glad och lite chockad när jag fick beskedet, säger han.


Tidigare har Adam Dahlström (Läs om honom här) och Alexander Ljungkrantz (Läs om honom här) blivit nominerade till årets Tigernstipendie, den som gör dessa två sällskap är William Eriksson.

— Det känns riktigt kul och jag blev väldigt glad och lite chockad när jag fick beskedet. Det finns så många spelare som är duktiga som hade kunnat bli nominerade så det känns stort att jag är en av dem, säger han.

Eriksson är ursprungligen från Ängelholm och kom till Brynäs inför U16-säsongen 2017-18 efter en säsong med Valbo U16. Den här säsongen har det blivit 26 matcher med J20 och sex matcher med J18.

Hur kom det sig att du flyttade från Ängelholm till Gävle?

— Pappa är från Gävle (Magnus Eriksson, nuvarande assisterande coach i J20) men bodde i Ängelholm och spelade i Rögle när jag föddes. Så jag är född där men sen flyttade vi till Gävle där all släkt bor också, så därför blev det spel i först Valbo och sen Brynäs, säger 17-åringen.

Förra säsongen fick han dessutom chansen i U17-landslaget där han fanns med i 13 landskamper.

— Det kom väl lite som en chock det med. Det var inget jag var beredd på men en häftig upplevelse att få vara med om, säger Eriksson.

Backen står denna säsong noterad för fyra poäng på 26 matcher i J20 och med +4 i plus/minusstatistiken. I J18 har det blivit tre poäng på sex matcher.

— Jag tycker att jag är en stabil och rejäl back med ett bra förstapass. Jag försöker vara en back man kan lita på och jag är nöjd med säsongen hittills. Jag har haft en del skador men kommit tillbaka starkt från dem och fått mycket speltid.

Årets vinnare av Tigernstipendiet presenteras i samband med den sista hemmamatchen i grundserien i SHL, mot Örebro 12 mars.

Juryns motivering:

”William är en mycket duktig tvåvägsback som behärskar både det offensiva och defensiva spelet föredömligt. Lägg därtill att William besitter en stor träningsvillighet och potential och är ett föredöme inom sitt hockeyutövande, både på och utanför isen. Dessutom har William en mycket hög lägstanivå i sitt spel som till stor del beror på ett bra spelsinne och spelförståelse. Han är mogen för sin ålder, målmedveten och dessutom en härlig lagspelare som är att lita på i alla lägen.”

Varje år delar Stiftelsen Lennart ”Tigern” Johanssons minnesfond ut ett stipendium till en ung, lovande ishockeyspelare som under året visat stort ”Tigerhjärta”. Övriga kriterier är att mottagaren under året ska ha höjt sig över sina lagkamrater i något avseende; visat sig vara en god kamrat, haft en positiv personlighetsutveckling som inneburit högre standard och prestationsförmåga, eller i något avseende övervunnit sig själv.

Stipendiet är 15 000 kronor och ska användas i utbildande syfte, till exempel kan det användas för en studieresa till NHL. Mottagaren ska vara 17 eller 18 år och kan endast tilldelas stipendiet en gång. De två spelare som nominerats till stipendiet, men inte blev årets mottagare får ett stipendium på 1000 kr som delas ut i samband med skolavslutningen. Totalt delar Lennart "Tigern" Johanssons minnesfond ut 17 000 kr per år.

Tidigare pristagare:

2011/2012 Elias Lindholm

2012/2013 Mattias Nörstebö

2013/2014 Oskar Lindblom

2014/2015 Jens Lööke

2015/2016 Jesper Boqvist

2016/2017 Samuel Ersson

2017/2018 Marcus Westfält

2018/2019 Victor Söderström

Stöd Lennart "Tigern" Johanssons minne

Vill du vara med och stödja Lennart "Tigern" Johanssons minnesfond? Vi tar tacksamt emot alla bidrag som ges. Bankgiro 791-5432 (Danske Bank)