Förlust på hemmais mot Modo
Publicerad: 2020-01-12
Brynäs föll hemma mot Modo med 4-6.

I den första perioden var det Modo som gjorde matchens första mål efter 6.03 spelat.

Brynäs kvitterade till 1-1, i spel fem mot fyra, sånär fyra minuter senare via Denisa Krizova. Hon var assisterad av Michela Cava och Johanna Olofsson.

Med två minuter kvar av perioden kom Lara Stalder i ett friläge och gav Brynäs ledningen med 2-1.

Men en minut in i andra perioden kvitterade Modo till 2-2.

Modo var starka genom hela perioden och 13.39 tog de ledningen med 3-2 - och 18.45 spelat utökade de ledningen till 4-2.

I den tredje perioden fick Brynäs inte den start man hade hoppats på.

Gästerna utökade till 5-2 och 6-2 på tre minuter - och uppförsbacken blev allt brantare.

Halvvägs in i tredje skapade Brynäs tryck och låg på bra i offensiv zon.

En reducering till 3-6 kom efter 11.29 via Krizova - som därmed blev tvåmålskytt.

Då tog Modo en timeout.

Brynäs chansade med att plocka målvakten - och fick även läge i ett powerplay. Men Modo höll undan bra.

Med sånär minuten kvar av matchen kom ytterligare en reducering för Brynäs - när Stalder, även hon, blev tvåmålskytt.

Närmare än så kom vi inte och Brynäs föll på hemmais med 4-6.

Brynäs–Modo 4-6 (2-1, 0-3, 2-2)

Första perioden: 0-1 (6.03) Wilma Sundin (Sofia Engström, Marion Allemoz), 1-1 (10.22) Denisa Krizova (Michela Cava, Johanna Olofsson) spel fem mot fyra, 2-1 (18.09) Lara Stalder

Andra perioden: 2-2 (1.04) Wilma Sundin, 2-3 (13.49) Erica Rieder (Marion Allemoz), 2-4 (18.45) Gracen Hirschy (Wilma Sundin)

Tredje perioden: 2-5 (2.31) Marion Allemoz (Sofia Engström, Olivia Carlsson), 2-6 (3.07) Marion Allemoz (Erica Rieder), 3-6 (11.29) Denisa Krizova (Johanna Olofsson, Georgina Farman), 4-6 (18.49) Lara Stalder

Skott: 8-5, 9–9, 11-7. Totalt: 28-21.